‘Színház’

Tisztelgés a Szépkorúak előtt

  • október 2, 2015
  • Színház
  • Tisztelgés a Szépkorúak előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

1002_Idosek_napja.mpg_snapshot_01.33_[2015.10.02_15.18.34]Csütörtökön tartották meg Baján az Idősek Városi Napját a Belvárosi Közösségi Házban. A szépkorúakat a város alpolgármestere Csubákné Besesek Andrea köszöntötte, az egyik helyi színjátszó társulat pedig régi dalokkal állt a színpadra.

+Bővebben

Hajmeresztő

vlcsnap-2014-03-31-09h55m03s111Hajmeresztő. Ezzel a címmel adta elő a Városi Színházteremben bűnügyi társasjátékát a Turay Ida Színház társulata. A darab különlegessége, hogy a nézők aktív részeseivé válnak az előadásnak, és az ő döntésük határozza meg a történet végkifejletét, vagyis hogy ki ölte meg a szóban forgó művésznőt.
+Bővebben

Teltházas előadás

vlcsnap-2014-01-07-09h34m16s44A hétvégén tartották meg a Városi Színházteremben a hagyományos Újévi Díszhangversenyt. A színvonalas műsorban világhírű művészek, Francesca Provvisionato opera énekesnő és Kelemen Barnabás hegedűművész lépett fel a Pécsi Egyetemi Zenekarral, amelyet Kocsár Balázs vezényelt. A közönséget a város polgármestere, a város és a térség országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert köszöntötte.
+Bővebben

Együtt a szereplők

Délelőtt megkezdődtek a Varázsfuvola című daljáték közös próbái a Városi Színházteremben. Korábban az énekesek és a Pécsi Filharmonikusok külön-külön gyakoroltak az előadásra, majd a tegnapi közös pécsi próba után ma a Mozart opera minden résztvevője a Városi Színházteremben gyakorolt, hogy az utolsó mozdulatok és dallamok is a helyükre kerüljenek. +Bővebben

Az összefogás ereje

Jótékonysági gálát szerveztek a vörösiszap-károsultak megsegítésére a városi színházteremben. Ebből az alkalomból először lépett együtt színpadra a négy bajai színtársulat. Az est teljes bevételét a rászorulók támogatására ajánlották fel a szervezők. A Hungária közismert slágerét is színpadra álmodta a Bajai Fiatalok Színháza. Mellettük a Starlight Musical Színház, az a’la cARTe Theatrum Színjátszó Csoport és a Szent László ÁMK Színtársulata is egy-egy saját összeállítással készült a jótékonysági gálára. A katasztrófa károsultjait segítő program felett a városvezetés vállalt védnökségét.

+Bővebben