Beiktatták az új lelkészt

  • november 14, 2016
  • Vallás
  • Beiktatták az új lelkészt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

1114_evangelikus_lelkesz-mpg_snapshot_00-01_2016-11-14_16-11-30A hétvégén tartotta első hivatalos Istentiszteletét Unyi Anikó, a bajai evangélikus gyülekezet új lelkésze. A mohácsi születésű lelkipásztor jól ismeri Baját, korábban volt is itt gyakorlaton. Az ünnepi istentiszteleten a hívek és a környező települések lelkészei közösen köszöntötték a hivatalába lépő lelkészt.Közös imával iktatták be az új lelkipásztort szombaton. A mohácsi származású Unyi Anikó már kisgyermekként elhatározta, hogy lelkész lesz. Az elmúlt években Pécsett és Tótkomlóson teljesített szolgálatot segédlelkészként. A kellő gyakorlat megszerzése után úgy döntött, hogy most már önállóan is el tudja látni egy gyülekezet vezetőjének feladatait.

Unyi Anikó, lelkész, Bajai Evangélikus Egyházközség
„Az önállóság felé indulva püspök úr, Gáncs Péter két lehetőséget ajánlott, az egyik a tolnai Györköny gyülekezete volt, a másik pedig a bajai evangélikus gyülekezet. Mindkét helyre ellátogattam és valahogy a bajai egyházközség tagjai voltak olyan nagy hatással rám, hogy azt mondtam, hogy itt szeretném folytatni akkor a szolgálatot.”

A legkisebb magyarországi népegyház bajai gyülekezetéhez körülbelül százan tartoznak. Itt az elmúlt két évben több csere is történt. Nepp Éva Paksra került, Gazdag Zsuzsanna pedig mindössze egy évig töltötte be hivatalát. Az új lelkipásztor jelölése és a szavazás az egyház törvényei alapján történt.

Lupták György, esperes, Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye
„Amikor egy lelkész befejezi a teológiai tanulmányait és elvégzi a gyakorlati éveit is, akkor még van egy utolsó vizsgája, ezt úgy nevezzük, hogy lelkész vizsga, onnantól kezdve ő maga döntheti el, hogy hol lesz lelkész és őt szabadon megválaszthatja az ország bármelyik gyülekezete, ez itt ebben az esetben is így történt.”

Az ünnepi istentiszteleten a város vezetése és a környék településeinek lelkészei is átadták jókívánságaikat az új lelkipásztornak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: