Állati adomány

  • február 10, 2017
  • Friss Hírek
  • Állati adomány bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, nemrégiben a kormány  40 millió forintot különítettek el állatvédelemre az idei költségvetésből.  Nem csak a parlamentben gondolták úgy, hogy fontos adakozni az állatok védelmére. Egy bajai cég két olyan helyi szervezetnek adományozott pénteken, amelyek áldozatos munkájukkal nap, mint nap azon dolgoznak, hogy minél több cica és kutya találjon gazdára és élhessen méltó körülmények között.

 

A jótékony akció pénteken reggel egy bajai állateledelbolttól indult, ahonnan a felpakolt kocsikkal indultak el a cég munkatársai, hogy eljuttassák az ajándékokat a kiválasztott alapítványoknak. Lugos Roland, a cég ügyvezetője elmondta, a két kiválasztott szervezettől megkérdezték mire lenne szükségük, és a csomagokba ez alapján került például száraz táp, konzerv és kullancsirtószer, közel 150 ezer forint értékben.

Lugos Roland, ügyvezető, Optimum Solar Kft., Baja

„Az évindító rendezvényünkön a tombola bevételét felajánlottuk olyan alapítványoknak, amelyek működésüket önálló pénzből próbálják fenntartani, nem közpénzből és hasznos munkát végeznek a állatok mentésében. Ez a két alapítvány az Út Mentén Alapítvány illetve az Összefogás A Bajai Cicákért Alapítvány.”

 

Ralbovszki Valéria, Út Mentén Alapítvány, Baja

„Elsősorban egyébként ideigleneseknél helyezzük el az állatokat, mert véleményünk szerint azért jó, ha családban maradnak az állatok. Akik a nagyobb szükségét igénylik, vagy nagyobb műtéten esnek át, azokat tartjuk itt. Jelenleg három kennelünk van de szeretnénk még mobil-kennelt kettőt is csinálni, és akkor még több állatot tudunk befogadni.”

A szervezet alapítói Körmöczi Edina és Ralbovszki Valéria a devecseri vörösiszap-katasztrófa idején kezdtek állatmentéssel foglalkozni, és ez a törekvésük azóta is töretlen, azóta sok önkéntes is csatlakozott hozzájuk.

A felajánlók nem csak a kutyákra gondoltak, hiszen a délután folyamán az Összefogás A Bajai Cicákért Közösséget is meglátogatták jó pár ajándékcsomaggal a kezükben.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: