A Nép Ügyvédje

  • február 15, 2017
  • Jog
  • A Nép Ügyvédje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ingyenesen biztosítanak tanácsadást a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat munkatársai. A térítésmentes szolgáltatást azok vehetik igénybe, akik valamilyen ügyintézésben vagy jogi témában szakember segítségére szorulnak, azonban nincs pénzük ügyvédet fogadni. A legtöbben a mindennapi vitás ügyekben kérik a Nép Ügyvédjének a segítségét.

A Jogi Segítségnyújtó Szolgálatról mesél Dr. Klemm Mária ügyvéd. A sokak által csak nép ügyvédjeként ismert jogi tanácsadást azok vehetik igénybe, akiknek ügyvédi segítségre van szükségük, azonban anyagilag nem tehetik meg, hogy szakembert fogadjanak fel.

Dr. Klemm Mária – ügyvéd, Baja
„A szociális rászorultságot a jogszabály határozza meg, hogy milyen anyagi feltételek meglétéig lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást. Aki igénybe szeretné venni, annak egy forma nyomtatványon kell az igényét érvényesíteni. Most már könnyebb helyzetben vannak, mert Baján is a járási hivatalban tudják ezt érvényesíteni korábban csak Kecskeméten bíráltak el ilyen ügyeket.”

Míg kezdetben csak a nagyobb városokban kérhettek ilyen jellegű segítséget az érintettek, addig ma már egyre több helyen, így Bács-Kiskun megyében több mint tíz településen vehetik igénybe  a térítésmentes tanácsadást.

Dr. Barta Gábor – Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya Igazságügyi Osztályának munkatársa
“2004 óta működik ez a szolgáltatás, azóta folyamatos fejlődés volt tapasztalható az ügyfelek számát illetően. Az elmúlt évek átlagáról elmondható, hogy évente Bács- Kiskun megyében körülbelül 1500 esetben szolgáltattak a kollégák helyben tanácsadást, körülbelül 600 peren kívüli ügyben engedélyezték jogi segítőügyvéd igénybevételét és körülbelül évente 300 peres ügyben látta el a megyében a pártfogó ügyvéd a jogi képviseletet.”

A szakértők elmondták, a polgárok gyakran több témában is kérik a segítségüket, leginkább a mindennapi életben előforduló jogvitás ügyekben, de szívesen segítenek a bűncselekmény áldozatává váló ügyfeleknek is.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: