Mi akadt a horogra?

  • február 16, 2017
  • Gazdaság
  • Mi akadt a horogra? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Büntetésre számíthatnak a horgászok, ha nem adják le határidőre, azaz február 28-áig a tavalyi fogási naplójukat. Az okmányt annál az egyesületnél érdemes beadni, ahol azt 2016-ban kiváltották. A több mint hetven egyesületet tömörítő Bács-Kiskun Megyei Szövetség 22 ezer napló beérkezésével számol.

Jó évet zártak a bajai horgászok 2016-ban. A Sugovicából 400-an mintegy 2 ezer kilogramm halat fogtak ki. Legtöbbször csuka akadt a horogra, összesen 466 kilogramm, míg pontyból 250 kilogrammot vittek haza a pecások. A fogási naplóban a sporttársaknak be kell jelölni az összes napot, amikor horgászni voltak.
Persze nem mindenki járt szerencsével. A bajai egyesület elnöke azt mondja, a naplók adatait név szerint egyesével kell rögzíteniük a számítógépes rendszerbe, a papírt pedig 5 évig meg kell őrizniük, mivel hivatalos okmánynak számít. Eddig az 1400 egyesületi tagból mintegy 800-an adták le a naplót, nekik már nem kell bírsággal számolniuk. Akik ugyanis nem tudják igazolni, hogy mikor és mennyi halat fogtak, azok március elsejétől kétszeres áron válthatják csak ki az állami jegyet, vagyis négyezer forintot kell fizetniük. E nélkül pedig nem lehet horgászni.

Várszegi József, elnök, Aranyhal-Baja Sporthorgász Egyesület
„Legelőször is kiváltja az állami jegyet, ez a mi esetünkben 6200 forint mindenestől és kiváltja a Kamarás Dunára kilencezer forintos területi jegyet és már abban a pillanatban mehet is. És ez meddig érvényes? Minden év január 31-ig és a fogási naplókat pedig minden év február 28-ig kell leadni.”

A díjszabás a dunai szakaszokon nem változott a tavalyihoz képest, a Sugovicán például továbbra is 2 ezer forint a napijegy, viszont ez magában még érvénytelen az állami jegy megváltása nélkül. Utóbbira a 15 éven aluli gyermekeknek és a 70 év felettieknek, valamint idén már a hölgyeknek is kedvezmény jár, amivel a női horgászokat szeretnék ösztönözni.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: