Sima vereség

  • március 20, 2017
  • Sport
  • Sima vereség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az alapszakasz utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzésén szerepelt szombaton a Bajai Bácska FKE B csoportos férfi kosárlabda csapata. Az már az előző hétvégén eldőlt, hogy a Bácska nem lehet ott a legjobb nyolc között, de a győzelem azért is fontos lett volna, mert a rájátszásba viszik magukkal az eredményeket a csapatok. A Bonyhád ellen azonban nem volt sok okuk az örömre a bajai játékosoknak.

 

Triplazáport zúdított a Bonyhád az első negyedben a Bácskára. A vendégek egészen elképesztő dobóformában kezdték az összecsapást, az első tíz percben hét alkalommal céloztak pontosan a hárompontos vonalon túlról. Ennek köszönhetően kilenc pontos előnnyel zárták a játékrészt. A folytatásban előbb öt pontra megközelítette ellenfelét a Bácska, itt azonban egész pályás letámadásra váltott a Bonyhád, amivel nem tudott mit kezdeni Cservék Csaba együttese. A nagy szünetben már 18 pont volt a vendégek előnye. A folytatásban ugyan kilenc pontig vissza tudott jönni a bajai gárda, de ennél többre már nem futotta. A Bonyhád végig kézben tartva az irányítást végül 85-75-re nyert Baján. A hazai szurkolók egyedül annak örülhettek, hogy a bajnokságban először játszott hazai pályán Ágfalvi Bálint, aki Achilles-ín műtét után tért vissza a pályára.

Ágfalvi Bálint csapatkapitány, Bajai Bácska FKE

„A motiváltabb csapat nyert szerintem. Utóbb kiderült, hogy a Bonyhádnak is kell a győzelem, hogy a hazai pálya meg legyen nekik a rájátszásban. Nem pörögtünk fel az első félidőben.”

Kettő héttel ezelőtt a Bácska igazi csapatmunkával magabiztosan nyert hazai pályán az akkor harmadik helyen álló Győr ellen. Abból a játékból a Bonyhád ellen csak nagyon keveset tudott bemutatni a bajai csapat, így most nem volt esély az újabb sikerre.

Hosszú István edző, Bajai Bácska FKE

„Én úgy gondolom, hogy az első félidőben a védekezésünk nem volt úgymond megfelelő. Ezt már utána a második félidőben nem tudtuk visszahozni. Holott én azt gondolom, ha olyan játékot produkáltunk, olyan agresszív védekezést az első félidőben, akkor lett volna esélyünk nyerni. Mint ahogy tulajdonképpen szűkítettük is a különbséget a félidőhöz képest.”

Az alapszakaszból még kettő forduló van hátra. A PVSK elleni idegenbeli és a Fehérvár elleni hazai mérkőzésen a győzelem a cél, hogy minél jobb mutatóval kezdje a Bácska az alsóházi rájátszást.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: