Szent László hét

  • május 31, 2017
  • Kultúra
  • Szent László hét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Szent László emlékév kapcsán ezen a héten több rendezvénnyel is várják a bajaiakat. Ezek között kulturális, tudományos és szórakoztató programok szerepelnek. Elsőként hétfőn este a Szent László ÁMK ünnepelte meg a fennállásának 20 éves évfordulóját, valamint azt, hogy a városban 25 éve folyik keresztény oktatás.

 

 

A jubileumi rendezvény színpadi műsorral kezdődött. Két diák a talált tárgyak alapján felidézi a múltat, majd szimbolikusan egy időkapszulába teszi a jelen eseményeit, ez volt a történet kerete. Ennek során bemutatkoztak az óvodások és az iskolások, például a kórus, a néptáncosok, a fuvolások is. A műsort a köszöntő beszédek követték. Az intézmény nyugalmazott igazgatója visszaemlékezett például arra, amikor megszervezték a keresztény óvodát és a Szent László ÁMK-t.

Tarján Levente – nyugalmazott iskolaigazgató

A fölnövekvő generációnak próbáljunk valami egyenes utat adni, ami járható és becsületes út, és ilyen formában tisztességes, becsületes magyar embereket és tisztességes, becsületes keresztény embereket és jó családanyákat és családapákat, és becsületes munkatársakat, dolgozókat szeretnénk nevelni.

A fenntartó, a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata képviseletében Dávid Bernadett általános főnöknő üdvözölte a résztvevőket.

A város részéről Vedelek Norbert köszöntötte a közönséget. Nem véletlenül ő, hiszen az alpolgármester ide járt iskolába.

Vedelek Norbert – alpolgármester, Baja

Ez személy szerint nagyon érintett engem, hiszen 1998-ban ezen intézmény falai között érettségiztem. Amikor igazgató úr felkért a beszédre, rengeteg gondolat rám szakadt, órák hosszat tudtam volna a gimnáziumi élményeimről beszélni.

A 80-as években az intézmény diákja volt, tavaly szeptember óta pedig az intézmény vezetője Hajdók Róbert.

Hajdók Róbert – intézményvezető, Szent László ÁMK

Azért hívtunk olyan vendégeket, akik egykori vezetői, illetve tanárai vagy tanítványai voltak az intézménynek, hogy együtt emlékezzünk azokra az időkre, amikor az intézmény megalakult 1996-ban és létrejött a Szent László ÁMK.

A jeles napon az intézmény ebédlőjében és folyosóján kiállítás is nyílt az iskola történetéről.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: