Elsöprő siker Siófokon « Bajai TV

Elsöprő siker Siófokon

  • június 12, 2017
  • Friss Hírek
  • Elsöprő siker Siófokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Második alkalommal rendezték meg az idén a Nemzeti Regattát, a Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Siófokon a vízi versenyeken kívül gasztronómiai, egészségügyi és szórakoztató programok várták a látogatókat. A két napos rendezvényen Baja is képviseltette magát, városunk több dobogós helyezéssel tért haza.

 

Több mint egy vitorlásverseny! Ezzel a mottóval hirdették meg az idén a két napos fesztivált.  A Balatoni Hajózási Zrt. fontosnak tartja, hogy a gazdasági tevékenysége mellett kezdeményező szerepet töltsön be a régió társadalmi életében is. Ezúttal nem a lovak, hanem a hullámok hátán versenyeznek a települések, állította párhuzamba a balatoni megmérettetést a Nemzeti Vágtával a Zrt. vezetője. A cél kettős, szerették volna ráirányítani a figyelmet a vitorlás sportra, és az esemény egyben egy országos turisztikai seregszemle is.

Kollár József – vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.

Igyekeztünk úgy megszervezni ezt a versenyt, hogy ténylegesen egyenlő feltételek legyenek, hiszen a cél nem feltétlen az, hogy ez egy profi verseny legyen, sokkal inkább az, hogy a települések jól érezzék magukat, megmutathassák magukat, és ehhez kapcsolódnak a szárazföldi kiegészítő rendezvények is.

A rajt és a cél pillanatai sárkányhajó versenyen a Sió csatornán. A tíz fős bajai csapat veretlenül került a döntőbe, ahol végül ezüstérmes lett.

Kápolnás Zsuzsanna

Nagyon-nagyon jó futamaink voltak. 5 nyerő futamunk volt, sajnos a döntőt elveszítettük, nagyon-nagyon kevéssel, reméljük jövőre sikerülni fog.

Jó szelet! Így indították útjukra a vitorlásverseny résztvevőit. A bajai delegáció szombaton szállt hajóra. A széllel azonban nem volt szerencséjük a délutáni indulóknak, a futamokat végül másnap tartották meg. A 38 csapat közül városunk az előkelő 5. helyen végzett.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: