Jutalom a jó szereplésért

  • június 13, 2017
  • Oktatás
  • Jutalom a jó szereplésért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A legeredményesebb bajai diákokat köszöntötték kedden a városházán. Az országos versenyek dobogósai oklevelet és pénzjutalmat vehettek át a város vezetéstől. A bajai általános és középiskolákból az idén összesen 68 tanulót és felkészítő tanáraikat díjazták.

 

 

Alig fértek el a díjazott tanulók a városháza dísztermében. A keddi ünnepségre azokat várták, akik a tanév során valamilyen tanulmányi versenyen országos helyezést értek el. A szakmai megmérettetések mellett szavaló és prózamondó verseny, informatika és matematika vetélkedő, valamint az idegen nyelvi versenyek voltak a legnépszerűbbek.

Szász Dorina Anna, 6. osztályos tanuló, Bajai Szentistváni Általános Iskola

„Egy horvát verset kellett megtanulnom és elszavalnom, először itt Baján a megyei versenyen, ahol első helyezett lettem, utána Budapesten az országos szavalóversenyen, ahol harmadik helyezést értem el.”

A Bajai Szentisváni Általános Iskola diákjai heti hat órában tanulják a horvát nyelvet.

Csicsorné Polyák Judit, tanár, Bajai Szentistváni Általános Iskola

„Én úgy tapasztalom már több éve, hogy a horvát az közkedvelt tantárgy a mi iskolánkban és nagy örömmel jelentkeznek különféle versenyekre. Minden évben bővül a részvételünk, most nagy közkedveltségnek örvend a Croatiada, az Országos Horvát Önkormányzat által meghirdetett versenysorozat különféle kategóriákban.”

A vizuális iskola diákjai képzőművészeti pályázatokon értek el bronz, ezüst és arany minősítést és a zenész növendékek is dolgos évet tudhatnak maguk mögött. A hegedűsök Topolyán, míg a fuvolások Balassagyarmaton jártak. A felsőbb éves diákok a középiskola mellett minden hétköznap délután járnak hangszeres órákra.

Valter Liza, fuvola szakos növendék, Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

„Valamikor vannak mélypontok is, de már megtanultam, hogy ilyenkor fel kell állni és nem szabad feladni, mert akkor ilyen nagyobb eredményeket is el tudunk érni.”

A város vezetése a felkészítő tanárok egész éves munkáját is megköszönte.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

„68 diák kapott ma itt jutalmat, akik 1. ,2. ,3. helyezést érek el az országos versenyen. Szerintem ez mindenképpen egy nagyon nagy teljesítmény, büszkék lehetünk mind a fiatalokra, mind a felkészítő tanárokra és ne feledkezzünk el a szülőkről sem, akik mindezt biztosítják, hogy ők tanulhassanak, készülhessenek.”

A diákok az oklevél mellé tízezer forintot, a pedagógusok pedig 30 ezer forint pénzjutalmat vehettek át elismerésül.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: