Megszépülhetett az udvar

  • június 14, 2017
  • Friss Hírek
  • Megszépülhetett az udvar bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megszépült a Vizuális Iskola udvara. A felújítások két évvel ezelőtt kezdődtek annak érdekében, hogy a diákok a szabadban is kellemesebb környezetben alkothassanak, vagy tölthessék el a szabadidejüket. Az ünnepélyes átadó a támogatók részvételével zajlott.

 

 

Már birtokba is vették az új, egyedi tervezésű asztalokat és padokat a diákok. Fedél alatt állnak ezentúl a kerékpárok, és virágok is díszítik ezentúl az épület udvarát. Emellett lefestették a falakat és a kerítést is.

Aradi Sára

Itt a munkáinkat kellemesebb légkörben tudjuk megcsinálni, a barátainkkal is tudunk itt beszélgetni, hogyha jó idő van, ki tudunk ülni.

Az ünnepélyes avatón az intézmény igazgatóhelyettese mesélt a kezdetekről. Annak idején egy elhanyagolt épületet kaptak: csőtörés, vakolatpotyogás és falrepedések nehezítették meg a mindennapokat, ezért az udvar csinosítására csak a kárelhárítások után gondolhattak.

Wetzl Attila – tagintézmény vezető, Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskola

Úgy érzem az elismerő szavakból , amiket kapok a belépőktől, hogy nagyon szép és hangulatos lett az udvar, jó ide bejönni, és egészen más, mint pár hónappal ezelőtt ez a látvány, és ez a környezet, ami fogadja az udvarra belépő embert.

Gyerekkorunk udvarát idézi, amikor kiültünk a nagy fa alá játszani, mondta a város alpolgármestere az ünnepségen.

Csubákné Besesek Andrea – alpolgármester, Baja

Minden fejlesztés jó, ezt más sokszor, sok helyen mondtam. A legapróbb fejlesztések, változások, amik gyerekek érdekében történnek, azok különösen jók. Itt a Vizu udvara most megszépült, egy hatalmas összefogás, mind anyagilag támogatták sokan, mind pedig kétkezi munkával.

Az udvar megszépülése összefogás eredménye. Sok munkát az intézmény dolgozói végezték el. A fém alapanyagot az önkormányzat ajánlotta fel, a Kommunális Kft. a kerttel kapcsolatos tevékenységeket végezte. A faanyagot a Rotary Club biztosította.

Németi Zsolt – elnök, Rotary Club Baja

A bajai Rotary Club, mint általában a Rotary eszme, előtérbe helyezi a gyermekek segítését, illetőleg az oktatás-nevelés segítését. Ennek keretében Ódor József, Dr. Ódor József barátunk segítségével mintegy 150 ezer forint értékben faanyagot biztosítottunk a kerti bútorokhoz.

A Jelky szakoktatóknak a fás- és fémes munkák köszönhetők.

Wetzl Attila – tagintézmény vezető, Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskola

Úgy érzem, hogy jól sikerült. Ha megnézik, különleges padokat láthatnak. Nehéz volt így megoldani a problémát, de szép lett, jó lett, ügyesek voltak a kollégák és a gyerekek.

Az udvarba a jövőben további padokat szeretnének elhelyezni és új járdalapokkal szeretnénk színesíteni a kinti teret, mesélte a tervekről az igazgatóhelyettes.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: