Zavartalan nyaralás

  • június 14, 2017
  • Friss Hírek
  • Zavartalan nyaralás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A következő hetekben sokan kezdik meg nyári szabadságukat és utaznak el nyaralni. Ahhoz, hogy valóban bosszúságmentesen teljen a nyaralás, több intézkedést érdemes megtenni még az elindulás előtt. Nem csak a testi épségünket érdemes bebiztosítani, hanem érdemes gondoskodni az itthon hagyott értékeinkről is.

 

 

Mielőtt bezárjuk magunk mögött a bejárati ajtót több dolgot is érdemes tenni, illetve nem tenni annak érdekében, hogy valóban biztonságosan, nyugodtan telhessen a jól megérdemelt pihenés. Az egyik ilyen az utasbiztosítás vagy akár a lakásbiztosítás megkötése, amelyeket ma már az interneten is el lehet intézni.

Ha valaki az unió területén külföldre indul az egészségbiztosítás ajánl neki egy úgynevezett európai utasbiztosítási-kártyát. Ezt azonban érdemes kiegészíteni utasbiztosítással-tudtuk meg a szakembertől.

Kosztolányi Gyula, tanácsadó, Aegon Biztosító, Baja

„Az Eu-kártya az önrésszel látja el a betegséget és a balesetet, elég komoly önrészt szoktak a külföldi országok kérni, a kezelésnek a 20-30 százaléka ha valaki csak egészségbiztosítási kártyával utazik, akkor az ügyfelet terheli. Az utasbiztosításban viszont az egészség és a baleset biztosítás teljes egészében térül igazából.”

Ez megvéd attól, hogy egy esetleges baleset vagy károkozás esetén több száz ezres többletköltséggel térjünk haza a vakációból-tette hozzá a tanácsadó. Vannak azonban olyan dolgok is amiket nem tanácsos megtenni, miután elutaztunk. Például a nyaralásos fotókat csak utólag töltsük fel az internetre és ne osszuk meg a közösségi oldalakon, hogy mikor nem tartózkodik otthon az egész család. Valamint ne feledkezzünk meg hátrahagyott értékeink védelméről sem -tanácsolta Putnik Zoltán rendőrhadnagy.

Putnik Zoltán, r. hadnagy, Bajai Rendőrkapitányság

„Érdemes meggyőződni róla, hogy minden ablakot, ajtót bezártak, illetve érdemes megkérni egy kedves ismerőst, szomszédot, hogy azért rendszeresen látogassa meg a hátrahagyott lakást, ingatlant. A teli postaládát ürítse ki és legyen egy kis mozgásérzet a házban, akár a függönyök elhúzásával, akár egy idegen más autó ház előtti parkolásával, hiszen a bűnözők minden kínálkozó alkalmat megpróbálnak kihasználni.”

Aki pedig külföldi utazás esetén bizonytalan az úti cél biztonságosságát illetően, a Külügyminisztérium honlapján tájékozódhat, hogy a kiválasztott országot milyen veszélyességi kategóriába sorolták be.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: