Indul a Vakáció!

  • június 15, 2017
  • Oktatás
  • Indul a Vakáció! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ma befejeződött a 2016/17-es tanév  több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A gyerekek legnagyobb örömére az iskolák egy időre bezárják kapuikat, s legközelebb csak szeptemberben nyitnak ki. Az utolsó napon már mindenhol a szórakozásé volt a főszerep. Az Újvárosi Általános Iskolában, mint minden évben játékos programokkal búcsúztatták a tanévet.

 

Énekszóval vonultak az újvárosi általános iskolás diákjai csütörtök délelőtt. Az intézmény pedagógusai szabadtéri programokkal készültek az év utolsó tanítási napjára. A játékos feladatokból összeállított DÖK-nap több helyszínen zajlott, az egyik ezek közül a Türr kilátó melletti játszótér volt.

Samu László András- pedagógus, Újvárosi Általános Iskola

„A lényege az volt, hogy a gyerekeket kihozzuk a szabadba, kicsit megmozgassuk őket és megismerjék a városnak ezt a részét is. Legfőképp a mozgás és hogy egy kicsit együtt legyünk és közösséggé kovácsoljuk az osztályokat.”

A pedagógus elárulta, minden alkalommal más feladatokkal várják a diákokat, az idei évben főleg a labdajátékokra helyezték a hangsúlyt.

Tóth Izabella- 1. osztályos tanuló, Újvárosi Általános Iskola

„Elmentünk próbákat csinálni, zsákba ugráltunk, fociztunk, be kellett rúgni a labdákat a karikákba, dekáztunk, kosárra dobtunk és ugráló köteleztünk.”

A gyerekek elmondták, régóta várták már az utolsó tanítási napot és hogy végre megkezdődjön a nyári szünet.

Szoták Dávid Csaba- 2. osztályos tanuló, Újvárosi Általános Iskola

„A nyáron megyünk Debrecenbe fürdeni, holnap pedig megyünk a mamáékkal Balatonra.”

A szórakoztató sportnapot eredményhirdetés zárta, ahol kihirdették a legjobban teljesítő osztályokat. A díjazottak, a diákok nagy örömére új játékokat és édességet kaptak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: