Kamionnyi ajándék

  • június 15, 2017
  • Friss Hírek
  • Kamionnyi ajándék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tábori ágyakkal, sportfelszereléssel és egyéb iskolai szerekkel gazdagodott a Bajai EGYMI. Az intézmény évek óta jó kapcsolatot ápol Németország Feketeerdei járásával Schwarzwald-Baar-ral, akik gyakran tesznek látogatást a helyi iskolában. A delegáció az idén is jelentős adománnyal járult hozzá az intézmény korszerűsítéséhez.

 

Külföldi vendégek látogatták meg a Bajai EGYMI intézményét. A Németországból érkező delegáció nem érkezett üres kézzel, hiszen egy egész kamionra való ajándékkal lepte meg az iskolát. Forgó Hajnalka elmondta, nem először kapnak adományokat a német küldöttségtől.

Forgó Hajnalka- intézményvezető helyettes, Bajai EGYMI

„ Intézményünk kapott már tőlük tanulópadokat, székeket, a kollégiumba bútorokat, olyan dolgokat, amiket a költségvetésből nehezen tudunk pótolni.”

Az adományok Schwarzwald-Baar járásból származnak. A járás vezetője elmondta, igyekeztek olyan ajándékokat választani, amiket az intézmény diákjai az iskolai foglalkozásokon kívül is tudnak hasznosítani.

Sven Hinterseh- járási vezető, Schwarzwald-Baar járás

„Sok dolgot hoztunk a bajai iskolába, amellyel az évek során egy barátságos viszonyt alakítottunk ki. Elsősorban ágyakkal ajándékoztuk meg a diákokat, hogy a régi elhasználódott matracok helyett az új és kényelmes bútorokon alhassanak, ezenkívül különböző bútorokat és iskolai berendezéseket hoztunk.”

A vendégeket a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. Mint mondta, régi és szoros kapcsolat van a két tartomány között.

Rausch Sándor-alelnök, Bács-Kiskun megyei közgyűlés

„Én azt gondolom, hogy az önkormányzatoknak és egyáltalán a politikának az a dolga, hogy valamilyen eredményt kamatoztasson a kapcsolatokból és itt most kézzel fogható támogatásról beszélhetünk.”

A bajai intézmény mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot is megajándékozták. A hivatalos szervek mentesítő sátorral és különböző higiéniai felszerelésekkel gazdagodtak.

Ossó János-tű. ezredes, Kirendeltségvezető, Baja

„A megyei önkormányzat és a külföldi partnerszervezet között történt az eszközök átadása és behozatala. Jelen pillanatban az igazgatóság azt vizsgálja, hogy ezeket az eszközöket melyik tűzoltóságon tudjuk elhelyezni.”

Bács-Kiskun megye és a Feketerdei járás több mint 20 éve ápol jó kapcsolatot egymással. A német járás vezetője elárulta, mindig szívesen jönnek Bajára, annak pedig külön örülnek, hogy az adományokkal segíthetnek az intézménynek.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: