Átvették a diplomájukat

  • június 23, 2017
  • Oktatás
  • Átvették a diplomájukat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pénteken délelőtt vehették át a tanulmányaik befejezését igazoló dokumentumaikat az Eötvös József Főiskola végzős hallgatói. Ebben a félévben több mint százan tettek sikeres záróvizsgát, és 64-en kapták meg a diplomáikat. A fiatalok az alapszakokon, a szakirányú továbbképzésen és felsőfokú szakképzéseken vettek részt.

Ismét a levegőbe emelkedtek a talár-sapkák a diplomaosztó végén. Az idén a friss diplomások zöme valamelyik pedagógiai képzésre járt, mások a gazdálkodási szakok valamelyikén tanultak. Szakirányú továbbképzésen vett részt például Zsuppán Krisztina.

Zsuppán Krisztina

Óvodapedagógus vagyok most már harmadik éve, Pécelen dolgozok, úgyhogy két éven keresztül vonatoztam három és fél órát, de sikerült, megvagyunk és túl vagyunk rajta.

Kovács Karolina

Természetesen nagyon örülök, óvodapedagógusként végeztem. Oklevelet vehettem át nyelvvizsga híján egyelőre, de folyamatban van az is.

Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea köszöntötte a jelenlévőket. Nagy büszkeség, hogy ennyien szereztek diplomát a bajai főiskolán, mondta az alpolgármester.

Csubákné Besesek Andrea – alpolgármester, Baja

Ez mindig az öröm pillanata, amikor a diplomát átveszik a hallgatók. Valami befejeződik, de ugyanakkor valami új is kezdődik. Diplomával a kezükben felszabadultság van, az életbe kilépnek.

Az intézmény vezetője sok más mellett azt hangsúlyozta, a kis intézményeknek is sok előnye van.

Dr. Melicz Zoltán – rektor, EJF

A tanár és a diák közötti kapcsolat sokkal szorosabb, közvetlenebb, amely a tudás átadás hatékonyságát is meg tudja növelni. Ilyen szempontból az Eötvös József Főiskola egy ideális intézmény. Azt bátran mondhatom, hogy kivételesen jó viszony szokott kialakulni a hallgatóink és az oktatónk között. Ennek az egyik következménye, kézzelfogható vagy mérhető következménye az, hogy ebben a félévben 30 kitűnő diplománk volt pedagógus szakterületen, ami nagyjából az 1/3-a a most végzetteknek.

Az élet mindenki elé más-más akadályt gördített, sokaknak például dolgoznia kellett a tanulás mellett, mondta beszédében Horváth Richárd kancellár-helyettes.

Az ünnepségen a diplomák mellett a Baja Felsőoktatásáért díjakat és a rektori dicséreteket is átadták. A diplomaosztón emellett Dr. Melicz Zoltán bejelentette, a jövőben más területen folytatja tovább tevékenységét. A város nevében Csubákné Besesek Andrea köszönte meg a rektornak mindazt, amit a főiskoláért, és ezáltal a városért tett.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: