Ismét R+M győzelem

  • július 10, 2017
  • Sport
  • Ismét R+M győzelem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bajai győzelemmel ért véget az idei Halfőző Kupa kispályás labdarúgó torna. A négy napos küzdelemsorozat végén magas színvonalú döntőt láthatott a közönség. Az R+M játékosai az utóbbi nyolc évben ötödik alkalommal emelhették magasba a trófeát.

A Halfőző Kupa kispályás labdarúgó torna gyakorlatilag már összenőtt a Halfőző Fesztivállal, az esemény a kilencvenes évek vége óta állandó része a heti programsorozatnak. Ezúttal 18 gárda nevezett, a mérkőzéseknek a Vasvári Pál utcai műfüves pálya adott otthont. Az első három napon a csoportmérkőzéseket bonyolították le, míg pénteken az egyenes kieséses szakaszban az érmek is gazdára találtak. A fináléban az R+M egy kiváló mérkőzésen 3-1-re nyert a megyei első osztályú kiskunhalasi csapatra épülő Venezia ellen, a lefújást követő interjúból pedig az is kiderült, hogy a hangulattal sem volt gond csapaton belül.

Kiss János csapatkapitány, R+M

„Összeszedtük elég jól a csapatot, úgy érzem erős volt a csapat a vidéki igazoltakkal. Ha a sormintát követjük, akkor most kétszer megnyerjük és harmadszor elbukjuk, mert háromszor még soha nem nyertük meg a kupát. Szerintem egy színvonalas torna volt, és úgy érzem megérdemelten nyertük meg, mert az utolsó három meccsen szerintem kiválóan játszottunk.”

Az R+M-nek nagyon fekszik a Halfőző Kupa, hiszen az utóbbi nyolc kiírásból ötször ők nyerték az aranyat. A második helyen záró halasiak szintén elégedettek voltak a szereplésükkel.

Németh Imre csapatkapitány, Venezia Kiskunhalas

„Elfáradtunk, kettő cserénk volt összesen. Illetve három, de a harmadik cserénk úgy jött el, hogy ha nagyon nem muszáj neki, akkor nem áll be, fájt a bokája. Most igazából én ebbe is tudom le a vereséget a döntőben, hogy kevesen voltunk.”

A bronzmérkőzésen az FC Sivass 2-0-ra nyert az Extra ellen, így a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is bajai gárda állhatott fel. A szervezők annak is örültek, hogy a torna különösebb probléma nélkül zajlott le.

Márton László főszervező

„Nagyon klassz volt minden, főleg az, hogy a mai nagy esőt megúsztuk, ami kinézett a torna döntőjére. Egyébként korrekt módon lezajlott a 18 csapatos torna. És ahogy mindig szoktam mondani, a végén a legjobb csapat nyeri.”

A díjakat Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő adta át, aki családja révén szorosan kötődik a labdarúgáshoz, így félig szakmai szemmel is figyelte a döntő mérkőzést.

Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő

„Végig izgultam. Azt kell, hogy mondjam, hogy a győztes csapat tagjait is ismerem, hiszen ha már említetted a férjemnek nagyon jó barátai, és ahogy az előbb mondtam, ők azok az igazi régi motoros, vérbeli futballisták, úgyhogy emiatt külön öröm is, hogy nekik akaszthattam az érmet a nyakukba.”

A torna gólkirályi címét az R+M játékosa, Haász Bertold érdemelte ki. Az eredményhirdetés után pedig a játékosok nekiláttak pótolni az elveszített folyadékot és az ünneplés a Halfőző Fesztiválon folytatódott.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: