Nyáresti zenevarázs

  • július 11, 2017
  • Friss Hírek
  • Nyáresti zenevarázs bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nyáresti zenevarázs címmel a Halfőző Fesztivál idején szervezett koncertet az Ad Libitum kórus. A cél az volt, hogy a többi szórakozási lehetőség és könnyűzenei program mellett a komolyzenei műfajok iránt érdeklődők is tartalmas kikapcsolódási lehetőséget találjanak a városban.

Az Ad libitum kórus pénteken délután várta a komolyzene iránt érdeklődő helyieket és az ide érkező turistákat. Mint kiderült, az ötletük sikeresnek bizonyult, ugyanis megtelt a Barátok temploma. Színes repertoárral készültek, mondta a kórus elnöke.

Pethő Attila – elnök, Ad Libitum kórus

Néhányat a korábbi repertoárunkból választottunk, vettünk elő, néhányat pedig erre az alkalomra tanultunk meg, de széles lesz a kínálat, hiszen a barokk muzsikáktól kezdve az egyházi művektől kezdve a spirituálékig terjed a sor, tehát azt gondolom, hogy sokan fognak kedvükre való művekkel találkozni.

Az esten vendégművészek is bemutatkoztak. A kórus vezetővel egyeztetve vallási témájú darabot hozott Hardy-Horváth Mária.

Hardy-Horváth Mária – énekművész tanár

Rögtön Mozart .. Jubilátéja jutott eszembe és annak is az első tétele, az allegro tétele, hiszen ez vallási témájú, de mégis Mozarthoz köthető és erre esett a választásunk.

Egy szóló és egy zongora kíséretes művel készült Kovács Lajos.

Kovács Lajos – klarinét tanár, Bajai Liszt Ferenc AMI

Frantisek … koncertjének egy második, egy lassú tétele. És ha már ugye itt vagyok, mint klarinétos, akkor a kórus repertoárjában megtalálható egy ilyen könnyedebb műfajú kórusmű, a Szentek bevonulása, ez mindenki által ismert mű, és ebben van egy kis klarinét betét.

Az esten Dancsa Kamilla fuvolán, Kubán Loránd hegedűn és Dr. Kosóczki Tamás orgonán játszott. Már régi álma volt, hogy a Halfőző Fesztivál programjai a műfajok tekintetében is bővüljenek, mondta a Baja Marketing Kft. ügyvezetője.

Bócsa Barnabás – ügyvezető, Baja Marketing Kft.

Nehéz volt ezt elkezdeni, mert mindig jobb, ha alulról jövő a kezdeményezés, és vannak ebben partnerek, és erre most így rátaláltunk az Ad Libitum kórussal együtt, és nagyon örülök ennek, hogy ez a komoly zenei koncert itt most létrejöhet a Barátok templomában.

Szeretné, ha hagyománnyá válna, hogy a több napos fesztivál idején mindig legyen komolyzenei koncert is a programkínálatban, tette hozzá Bócsa Barnabás.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: