Az edzőtáborban toboroztak

  • augusztus 9, 2017
  • Sport
  • Az edzőtáborban toboroztak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tovább folytatódik az önkéntes katonai századokhoz történő toborzó munka. Az egyenruhások civil szervezetekkel összefogva végzik a munkát, hogy minél szélesebb körben tudják megszólítani a lakosságot. Szerdán délelőtt például a Mogyi Bajai Judo Club nyári edzőtáborába látogattak el a katonák.

Símaszkos, egyenruhás katonák érkeznek a cselgáncsozók nyári táborába. A katonák egy rövid bemutatóval készültek a sportolók számára, melyben a közelharc különböző fajtáit ismertették meg a fiatalokkal. A mostani bemutatóra a Baján állomásozó egységekből kerültek ki a katonák, akik igen látványos perceket okoztak a judosok táborában.

Szabó Szilvia százados, kiképzőtiszt, Második Különleges Rendeltetésű Ezred
„Megpróbáltuk a katonai alapképességekre alapozva felállítani ezeket a blokkokat. A katonai feladatokból adódóan több fajta missziós feladatot látnak el a magyar honvédség katonái. Vannak, ahol fegyverrel, fegyver nélkül, harci környezetben vagy esetleg civilek által lakott környezetben kell feladatot teljesíteni.”

A bemutató végén a sportolókat is bevonták a gyakorlatba, egy koncerten lévő tömegnek használva a judokákat. A szerepet annyira jól játszották el a cselgáncsozók, hogy a katonáknak változtatniuk is kellett az előzetes forgatókönyvön, hogy biztonságos helyre vihessék a védett személyt. A közelharc mellett egy fegyverbemutatóval is készültek az egyenruhások, ahol a gyerekek saját kezükbe foghatták a különleges eszközöket.

Durgó Tamás őrnagy, vezető, Bács-Kiskun Megyei Katonasági és Érdekvédelmi Iroda
„Az, hogy tényleg 500 diáknál több található egy helyen ez nekünk kincses bánya a katonai toborzás szempontjából. Ahol a fiatalokat meg tudjuk ismertetni azzal, hogy hogyan válhatnak katonává. Hivatásos katonává, szerződéses katonává. Hogy juthatnak be katonai tanintézményekbe, illetve most ami nagyon fontos az önkéntes tartalékos területvédelmi toborzásnál is, az ilyen rendezvények nekünk kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismertessük a fiatalokat a tartalékos rendszerrel.”

A bemutató teljesen elvarázsolta a cselgáncsozókat, többen már a helyszínen érdeklődtek a katonák munkájáról.

Kovács Dénes
„A sportolókat érdekli a katonaság, sok olyan katonánk van aki nálunk nevelkedett és katonai pályára ment később. Dr. Eleki Zoltán is, a Magyar Judo Szövetség Bíró Bizottságának az elnöke ugye. És több katonatisztünk van, aktív katonatisztünk, akik dolgoznak. Tehát közeli az érdeklődés és közeli a kapcsolat a bajai judo club és a honvédség különböző állományai között.”

A terepruhások hamarosan ismét felbukkanhatnak a cselgáncsozóknál, hiszen a klub a toborzó munka sikeressége érdekében felajánlotta a termet és az edzők szakmai segítségét.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: