Jó szezont futnak

  • augusztus 9, 2017
  • Turizmus
  • Jó szezont futnak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6 a belföldi vendégeké 8,8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest, jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Az összes vendégéjszaka 12 százalékkal 2,9 millióra emelkedett. Utánajártunk, hogy a bajai turizmussal foglalkozó cégek számára milyen volt eddig a nyári szezon, aminek még közel sincs vége a városban.

Halfőző fesztivál, kézműves sör és streetfood fesztivál, szabadtéri előadások, koncertek a vízi-színpadon. Ez csak néhány a legtöbb embert megmozgató program közül, amelyet az idén Baján szerveztek. Június óta egymást érték a nagyobb rendezvények, amelynek következményeként rengeteg magyar és külföldi vendég érkezett a városba. A turizmussal foglalkozó cégek mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy ez így legyen, az idei számok pedig bizonyítják is ezt-mondta Schäfer Andrea.

Schäfer Andrea, ügyvezető, Bajai Turisztikai Nonprofit Kft.
„Az iroda látogatottsága az nagyjából úgy alakul, mint a tavalyi évben. Ugye mindig a Halfőzőnek az egy hete a legnagyobb, olyankor szinte az egész éves látogatószámnak a fele jön össze. Nagyjából éves szinten olyan 14-15 ezer látogató van az irodánkban, és ez nagyjából az eddigi években is így alakult eddig.”

A szezon pedig még nem ér véget, hiszen a következő hetekben is több nagy rendezvényre készül a város és szeptemberben sem áll majd meg az élet-tette hozzá az ügyvezető. Az Ifjúsági Szállóban és udvarán is sokszor volt telt ház a nyáron. Angeli Lászlóné az intézmény vezetője megmutatta: a júliusi statisztikák egyértelműen igazolják, hogy közel kétszer annyian fordultak meg náluk az idén.

Angeli Lászlóné, ügyvezető igazgató helyettes, Baja Marketing Kft.
„2016 júliusában körülbelül olyan 160 külföldi vendég tartózkodott a kempingünkben, illetve a szállónkban és körülbelül olyan 480 magyar vendég. 2017-ben pedig 300 külföldi és közel 850 magyar vendég.

A vendégéjszakák számán is sikerült egy picit javítani az idén-tette hozzá Angeli Lászlóné. Halmosi Judit szállodatulajdonos dinamikus változásról tudott beszámolni: ebben a szezonban nőtt az egy szobára eső árbevételük, méghozzá 6 százalékkal.

Halmosi Judit, tulajdonos, Duna Wellness Hotel
„Telt házas hétvégéink folyamatosan vannak, illetve hétköznap is egyre több. Azt mondhatom, hogy az idei év az minden idők rekordját dönti a szállodánkban. Ez nyilván köszönhető egyrészt a felújításnak, egyrészt a városi rendezvényeknek és természetesen annak, hogy országosan nő az üdülésre költött összeg a családi kasszákban úgyhogy ezt mindnyájan örömmel tapasztaljuk.”

Elmondható tehát, hogy a városban töltött vendégéjszakák száma nőtt a tavalyihoz képest, és egyre több külföldi vendég érkezik Bajára, akár az Eurovelo kerékpárúton végigtekerve, akár a rendezvények vagy a látnivalók miatt. Aki pedig egyszer ellátogat ide, az nagy valószínűséggel vissza is tér a Kincses Bácska fővárosába.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: