Töretlen a szabadtéri előadások népszerűség

  • augusztus 28, 2017
  • Kultúra
  • Töretlen a szabadtéri előadások népszerűség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A korábbi musical válogatás után a hétvégén a Mágnás Miskát láthatta a bajai közönség a Szentháromság-téri színpadon. A klasszikus operett nagy népszerűségnek örvendett a bajai közönség körében. Az előadás végén pedig a korábbi évekhez hasonlóan, a társulat főigazgatója bejelentette a jövő évi szabadtéri produkciót.

 

 

Marcsa és Miska vidám története évtizedek óta népszerű a közönség körében.  A Zsorzsi nagymamát alakító, Kossuth-díjas színművész, Lehoczky Zsuzsa a premier óta játszik a darabban.

Lehoczky Zsuzsa – Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Budapesti Operettszínház

Tisztelettel a Bajor Imre emlékének ez az előadás mégis megújult, mert nagyon sok fiatal került bele, kivéve engem, aki benne maradtam és nem vagyok már egészen fiatal. De valamikor régen a Német Sándorral játszottam én olyan 250-szer a Marcsa-Miskát.

Töretlen a szabadtéri produkciók népszerűsége, már 6. éve telt ház fogadja a társulatot, mondta a szervező cég vezetője.

Bócsa Barnabás – ügyvezető, Baja Marketing Kft.

Én azt látom, hogy az operett az még különösen egy kedvelt műfaj. A csárdáskirálynő után talán a másik legnépszerűbb operett van itt, a Mágnás Miska. Ma  mondtam is találóan, hogy lassan a halászlé fővárosa mellett az operett fővárosa is lesz Baja, de mint hungarikumok is megférnek egymás mellett.

A város polgármestere is úgy látja, a musical válogatás után a Mágnás Miska is kedvelt.

Fercsák Róbert – polgármester, Baja

Annyira népszerű, hogy bármennyire meg tudja nézni az ember az életében különböző feldolgozásban és előadásban, akár filmen, akár színpadi előadásban, és hát úgy látom, hogy a jelenlegi szereposztás és a jelenlegi színpadi előadás a közönségnek nagyon tetszik.

Ezt a véleményt az általunk megkérdezett nézők is megerősítették.

Egyébként nem bajaiak vagyunk, hanem amúgy egy rendezvényre érkeztünk ide, de tetszik az előadás, jó a szereposztás, látványos, szép a díszlet.

A korábbi évekhez hasonlóan most is bejelentették a jövő évi produkciót. Két év alatt két klasszikust hoztak Bajára, de évtizedek óta az a koncepciójuk, hogy irodalmi, történelmi témájú musicaleket is bemutatnak, mondta a társulat főigazgatója.

Lőrinczy György – főigazgató, Budapesti Operettszínház

Jövő évben is egy ilyen bemutatóval készülünk, ahogy mondtam is, emeljük a tétet, mert Baján lesz a bemutatója, a szabadtéri ősbemutatója egy új magyar musicalnek: Jókai nagy klasszikusából a Kőszívű ember fiaiból Tolcsvai László készít majd musicalt. Somogyi Szilárd fogja rendezni.

Azt reméli, hogy nem csak a bajai közönséget vonzza majd a musical, hanem az ország egész részéről érkeznek majd az ősbemutatóra a műfaj rajongói.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: