Kisboldogasszony ünnepe

  • szeptember 11, 2017
  • Hit
  • Kisboldogasszony ünnepe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ünnepi Szentmise keretében köszöntötték a Szűz Máriát Vodicán. A hétvégén rendezték ugyanis a Máriakönnyei nagybúcsút, ahol többek között német és horvát nyelvű istentisztelettel emlékeztek meg a Szűzanya születésnapjáról, Kisboldogasszony ünnepéről. A szentmisére ezúttal is rengetegen látogattak el.

Szeptember 8-án ünnepli az Egyház Szűz Mária születésének napját. Vodicai búcsú keretében tartott ünnepi szentmisén a szűznyáról, az ő életéről és áldozatvállalásáról esett szó. Az istentiszteletet ezúttal Palánki Ferenc Debrecen- nyíregyházi megyéspüspök tartotta. A lelkipásztor elmondta, Kisboldogasszony ünnepe fontos szerepet tölt be a hívők életében.

Palánki Ferenc- Debrecen- nyíregyházi megyéspüspök

„Van egy égi pártfogónk és van egy példaképünk a hitében, az istenre figyelésében, az Istennek odaadott életében. Ahogy ő megélte a hivatását, a Szűz anya, ez is példa lehet a számunkra, hogy mindannyian, azon a helyen ahol élünk, éljük meg a szeretet parancsát, vagyis a hivatásunkat.”

Palánki Ferenc elmondta: korábban még nem járt a kegyhelyen, a jövőben azonban, ha ideje engedi gyakrabban látogat majd el Vodicára. Hozzátette, nagy örömmel töltötte el, hogy sokan jelentek meg az istentiszteleten. A hívők elmondták, fontos, hogy minél többen járjanak templomba és a szentmisékre.

Mind a szervezők, mind pedig a szentmisét celebráló plébánosok arra bíztatták a híveket, hogy ha tehetik, ne csak a nagy rendezvények és az ünnepek alkalmával, hanem gyakrabban látogassanak el a több mint 200 éves kegyhelyre.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: