Nem volt ellenfél

  • szeptember 12, 2017
  • Sport
  • Nem volt ellenfél bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Olaszországban versenyeztek az elmúlt hétvégén a bajai triatlonozók. Faldum Gábor és Czigány András a talján pontvadászat második állomásán vett részt. András remekül helyt állt, míg Gábor igazolta klasszisát.

Faldum Gábor több éve részt vesz már az olasz bajnokság futamain, míg Czigány András az idén először igazolt le az egyik ottani klubhoz. Az európai bajnokságok közül színvonal tekintetében az első három között van az olasz pontvadászat, több klasszis is rajthoz áll a futamokon. Ezúttal egy sprint távú versenyt rendeztek, ami Gábornak kifejezetten feküdt. Az úszást követően a mezőny együtt teljesítette a kerékpáros szakaszt, majd jöhetett a futóverseny.

Faldum Gábor Mogyi SE

„Nagyon keskeny a depó, amire leszállunk a kerékpárról betoljuk azért megnyúlik egy ilyen hatvan fős sor. Szóval aki kimegy elől, annak egy olyan 25-30 másodperces előnye van azzal szemben, aki utoljára száll le a kerékpárról. Nekem szerencsére sikerült elől maradnom, bementem a depóba harmadiknak, kimentem elsőnek. És onnantól felzárkózott a sor az elején, de én előre tudtam állni és saját tempóból le is szakadt a mezőny, és az öt kilométeres futás második felében már a saját tempómat futottam. Úgyhogy magabiztos győzelemnek mondhatjuk.”

Czigány András számára az úszás jól sikerült, viszont a folytatás már nem volt tökéletes. Ennek ellenére a Mogyi SE sportolója a huszadik helyen ért célba, ami a mezőny erősségét tekintve jó eredménynek számít.

Czigány András Mogyi SE

„Most is úgy mondhatom, hogy elég jól sikerült kijönnünk az elejével úszásból. Sajnos onnantól nekem annyira nem szerencsések az olasz futamok, ugyanis egy nagyon nagy első boly alakul ki, általában ez egy ilyen negyven-ötven főt jelent. Onnan nem igazán tudunk meglépni, vagy tudtunk most meglépni. Ezek után egy futóverseny a vége, ami most nekem nem jött össze igazán.”

A folytatásban mindketten újabb versenyeken szerepelnek majd. Andrisra előbb egy kerékpár viadal vár Törökbálinton, majd egy távol keleti turnéra indul Gáborral együtt. A hosszúra nyúló szezon várhatóan novemberben ér véget.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: