Dzsungel könyve casting

  • szeptember 12, 2017
  • Friss Hírek
  • Dzsungel könyve casting bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Diákokat toboroztak a Bajai Fiatalok Színházának tagjai. A társulat ezúttal legújabb bemutatójukhoz, a Dzsungel könyve c. darabhoz válogatott táncosokat. A jelentkezőknek rövid időn belül kellett elsajátítaniuk a musicalben megjelenő koreográfiák egyikét. A vizsga alaposan megizzasztotta a fiatalokat, a kemény munka azonban nem volt hiábavaló, hiszen a táncosok közül többen is részt vehetnek majd a produkcióban.

Izgatott diákokkal telt meg a III. Béla gimnázium tornaterme szombaton délután. Ekkor tartották ugyanis a Bajai Fiatalok Színháza által kiírt táncos castingot, ahová azokat a fiatalokat várták, akik szívesen szerepelnének a társulat legújabb darabjában, a Dzsungel könyvében. Ottmár Attila a  társulat vezetője elmondta, régóta szerette volna színpadra vinni a közismert darabot, amelyben minden szereplőnek összetett feladata lesz.

Ottmár Attila- vezető, Bajai Fiatalok Színháza

„A táncosoknak sok rétű feladatuk lesz. Majmokat, farkasokat, keselyűket és embereket is meg kell majd jeleníteniük. Igyekeztünk itt a castingon így válogatni a gyerkőcöket, hogy minél több mindenre alkalmasak legyenek. Legyen arcuk, legyen kiállásuk hozzá.”

Láng Barbara a musical koreográfusa hosszú évek óta készít látványos mozdulatpárokat a társulat által bemutatott darabokhoz. Mint mondta, az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is arra törekedtek, hogy az előadásban egyszerre jelenjen meg a szín- és a táncművészet.

Láng Barbara- koreográfus. Bajai Fiatalok Színháza

„Szeretem az olyan darabokat, amiben színház, tánc és játék is van. Ez a darab különösen jó erre, hiszen alig van benne próza. A táncos jelenetek keverednek a színészi játékkal együtt és ez nagyon sok lehetőséget és sok játékot ad a gyerekeknek és ez nagyon jó.”

A felvételinél ugyan nem volt követelmény a táncos előélet, mégis sokat segített, ha valaki tapasztalattal állt neki a koreográfia elsajátításának.

 Gavlik Rita

„Nem volt olyan könnyű, de én élveztem.- Korábban táncoltál már, van mögötted valamilyen táncos múlt? – Igen balettoztam és hipp-hopp-ot táncoltam.”

A Dzsungel könyve című darab mindenki számára közismert, hiszen különböző feldolgozásokban is megjelent már a nagyközönség előtt. A táncosokat ennek ellenére nem a musical vonzotta a felvételire, sokkal inkább az a közösség, amely a társulatot képezi.

Bognár Alexandra

„Nekem is nagyon megtetszett a társulat és szerettem volna kipróbálni magam, hogy milyen lehet színpadon szerepelni egy ilyen előadásban.”

A castingra olyan fiatalok is ellátogattak, akik ugyan tagjai a Bajai Fiatalok Színházának, de eddig csak énekes vagy prózai szerepekben álltak színpadra. Nagy Kolos is évek óta vesz részt a produkciókban de most először próbálta ki magát táncosként. Mint mondta, az ismerős arcokat látva kevésbé izgult.

01:20-01:27 – Nagy Kolos /196G7639_ 01/

„Nagyon jó így, mert ha elrontok valamit, akkor nem érzem olyan rosszul magam, mintha egyedül rontanám el.”

A több óra gyakorlás és a fáradtságos munka elérte a célját, hiszen a kiválasztott 13 táncos részese lehet a látványos produkciónak, amelyet 2018. májusában tekinthet majd meg a közönség.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: