Botanikuskert az újvárosi iskolában

  • szeptember 13, 2017
  • Oktatás
  • Botanikuskert az újvárosi iskolában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szó szerint virágoznak az iskolák Baján. A Városvédő és Szépítő Egyesület összefogva a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kft. kertészeti ágazatával még a tavasszal hirdette meg a „Gyermekek a virágos Bajáért” versenyt. A zsűri a díjátadóig még egyszer végigjárja majd azokat az intézményeket, amelyek beneveztek, de a legtöbb helyen nem csak az ő kedvükért tesznek a környezetükért, hanem egész évben. Az Újvárosi Általános Iskolában például az épületen belül is egyre több a zöld terület.

Az Újvárosi Általános iskolában az emeletre igyekvőket ez a felirat fogadja.

Az iskola tanulói szorgalmasan öntöznek minden növényt, amely a saját készítésű arborétumukban  kapott helyet, mindegyiket a saját vízigénye szerint. Amellett, hogy a virágok latin nevét is megtanulhatják, másra is neveli őket ez a szokás-mondta az ötödik osztályos Laura.

Karajkó Laura, tanuló, Újvárosi Általános Iskola, Baja

Azért fontos, hogy a növények ne haljanak ki. És nekem azért tetszik, mert segíthetek a környezetben.”

A „Gyermekek a virágos Bajért” versenyre a nevezési határidőig, azaz április közepéig, összesen 20 intézmény, hét óvoda, tizenegy általános iskola és két középiskola nevezett be, köztük az Újvárosi Általános Iskola és Óvoda is. Az iskola új botanikus kertje pedig nemcsak szebbé varázsolja az épületet hanem a környezeti oktatás során is hasznát veszik.

Háhnné Hovány Márta, intézményvezető-helyettes, Újvárosi Általános Iskola, Baja

A legfontosabb azt gondolom, hogy olyan hasznos és az életben fontos ismeretekre, mint a növény-ápolás, a növények szeretete, gondozása, a felelősségteljes gondolkodásmód, a kötelességtudat, hiszen ha ezeket a növényeket nem ápolnánk, nem gondoznánk akkor elpusztulnának.”

Az iskolában ezen kívül a termeket is mindig feldíszítik az évszaknak megfelelően, valamint tavasszal már ültettek virágokat a gyerekekkel közösen balkon-ládákba. A zsűri októberben újra végigjárja majd az intézményeket, a verseny eredményhirdetése pedig november 7-én lesz, ahol a nyertes egy emlékplakettel is gazdagabb lesz.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: