Utószezon

  • szeptember 13, 2017
  • Turizmus
  • Utószezon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Utószezoni árakkal, többféle akcióval várják ősszel az utazni, kirándulni vágyókat az utazási irodák. Hova és mivel érdemes ilyenkor elindulni, belföldi vagy külföldi úti célt válasszunk, ebben segíthetnek a szakemberek.

Munkahely, iskola, családi, egészségügyi és anyagi szempontok. Több más mellett ezeket kell figyelembe venni, amikor megtervezzük az éves szabadságunkat. Vannak, akik a kánikulai időszakban víz mellett szeretnék eltölteni a szabadidejüket. Mások a tartalmas kirándulásokat, városnézéseket részesítik előnyben ősszel vagy tavasszal, amikor már nincs forróság. Az utazási irodában az egyik érdeklődő azt mondta, inkább nyáron utaznak, egyébként pedig főzőversenyekre járnak szívesen, amihez az őszi idő alkalmasabb.

Dózsa Jenő –  vezető, Start Utazási Iroda, Baja

Igazából mi a nyarat szeretjük, a jó meleget. Ilyen utószezonban már csak ilyen kis versenyekre eljárunk, mert sokkal jobb azért, ha nincs az a nagyon-nagy meleg, jobban elviselhető egész nap.

Szeptembertől pár héten keresztül még Törökországot javasolják az utazóknak, ár-érték arányban ugyanis ez a legjobb, mondta az iroda vezetője. Horvát-, Olasz- és Spanyolországgal összehasonlítva 20-30, vagy akár 50 százalékkal is olcsóbb lehet az úgynevezett „all inclusiv” ellátás ebben a térségben.

Oroszok kevesen vannak, egyre több a német, osztrák, holland és angol turista, mesélte a törökországi élményeiről Dózsa Jenő.

Dózsa Jenő –  vezető, Start Utazási Iroda, Baja

Még mindig rejteget meglepetéseket, még mindig nagyon jó az idő, még nagyon jó a kiszolgálás. Sajnos Európa többi országaiba ugyanezért az összegért nem tudnak elmenni az ügyfeleink.

Divatos még Dubai és a Kanári szigetek, ahová már közvetlen repülőjáratok indulnak. Egyre felkapottabb még Tunézia és Egyiptom, ahol sok a látnivaló. A körutak iránt is van igény, például Olaszország, Svájc és Tirol a kedvelt állomások.

Az árakat tekintve sokat spórolhatunk, ha élünk az előfoglalási kedvezménnyel. Ebben az esetben a főszezonban utazhatunk utószezoni árakon. Ha viszont nem foglalunk előre utat, akkor az a kiemelt időszakban akár kétszer annyiba is kerülhet. A tapasztalatok szerint belföldre ritkábban kérnek segítséget az emberek az egész évet tekintve, azokat többnyire maguk megszervezik, csakúgy mint a síutakat, ahová sokszor megszokott társaságok járnak. .

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: