Világbajnokság után és EB előtt

  • szeptember 13, 2017
  • Sport
  • Világbajnokság után és EB előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Felnőtt világbajnokság után, junior Európa-bajnokság előtt áll Szigetvári Mercédesz. A Mogyi Bajai Judo Club fiatal versenyzője nem unatkozott az elmúlt hetekben, egymást érték ugyanis a versenyek és az edzőtáborok. A kettő nagy világesemény között Mercédesz stúdiónkban értékelte a tapasztalatokat.

Szigetvári Mercédesz számára egyfajta jutalomjáték volt a felnőtt világbajnokság, a fiatal sportolónak óriási élményt jelentett a hazai rendezésű versenyen részt venni. A sorsolásnál Fortuna elengedte Merci kezét, hiszen a világbajnoki címvédő kínai lányt sodorta az útjába. A bajai judoka alaposan megizzasztotta a hatalmas termetű kínait, aki csak intésekkel bizonyult jobbnak Mercédesznél.

Szigetvári Mercédesz Mogyi Bajai Judo Club

„Szerencsére nem éreztem annyival erősebbnek, mint én. Úgyhogy tudtam vele, éppen le tudtam fogni a kezét, ha az kellett, meg tudtam befordulást is csinálni. Sajnos dobni nem tudtam én se, de nagyon jól éreztem magáta formámat is, meg az egész meccset.”

Radics Attila a helyszínen szurkolt tanítványának. A szakember megpróbálta a lehető legjobban felkészíteni Mercit, aki szinte tökéletesen végre is hajtotta a megbeszélt taktikát.

Radics Attila edző, Mogyi Bajai Judo Club

„Hát a taktika, ugye ez egy jobbos lány volt, a jobb kezét kellett lefogni, megpróbálni kizárni. Ez valamennyire sikerült, de azért látszott az életkori különbség, meg hát ez egy nagyon tapasztalt versenyző volt. De számomra még egyszer mondom nagyon biztató volt, és én úgy gondolom, hogy nagyon komoly eredményeket várhatunk Mercitől, ha így folytatja tovább.”

Az egyéni verseny után egy nappal Mercédesz a csapatversenyben is szőnyegre lépett, ahol egy francia lány ellen vereséget szenvedett. A felnőttek után most majd a saját korosztályában bizonyíthat a judoka. A hétvégén a szlovéniai Maribor ad otthont a junior Európa-bajnokságnak, ahová Merci érmes reményekkel utazik.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: