Harcos amazonok

  • október 10, 2017
  • Sport
  • Harcos amazonok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A női ökölvívó magyar bajnokságon szerepeltek a bajaiak. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői közül ezúttal hat hölgy utazott el Bükre, ahol többeknek sikerült érmet nyerniük. Gálos Tamás elégedetten értékelte a látottakat.

Néhány évvel ezelőtt Szatmári Petra révén volt már nemzetközi szinten is jegyzett versenyzője Gálos Tamásnak és most jó esély mutatkozik rá, hogy ismét érhetnek el sikereket a bajai hölgyek. Egyre többen készülnek a szebbik nem képviselői közül a Vasvári Pál utcai edzőteremben, közülük most hatan vehettek részt a magyar bajnokságon.

Fekete Bernadett, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

„Szeptemberben készültünk erre. Ugye különböző gyorsítási feladatokkal, árnyékolásokkal. Az utolsó napon erre több hangsúlyt fektettünk, ugye hogy gyorsabbak legyünk. Három percet le is árnyékoltunk, nagyon gyorsan, hogy azért szokjuk.”

A kevés nevező miatt a mieink rögtön az elődöntőben kezdték a szereplésüket, itt a vesztes a harmadik helyen zárt, míg a győztes a fináléban mérkőzhetett az aranyéremért. A mieink közül végül Konyhás Noémi és Szerletics Dézi ünnepelhetett magyar bajnoki címet, Fekete Bernadett és Moldován Annabella ezüstöt, Komjáti Kata és Komjáti Mariann pedig bronzérmet nyert.

Szerletics Dézi, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

„Egy meccsem volt csak, de az nagyon jó mérkőzés volt. Egyhangú pontozással megvertem az ellenfelemet. Jobban bokszoltam mint tavaly, ez kétségtelen, sokkal jobban. Egyértelműen megvertem az ellenfelem, visszanézve a videóból is.”

Moldován Annabella, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

„Az első nap volt az első meccsem, ott bekerültem a döntőbe. Szakály Noémit sikerült 3-2-es pontozással megvernem. Nagyon szurkoltak a csapattársaim, ilyen poénos megszólalások, hogy kapok chipset, ha megnyerem. Az utolsó nap egy válogatott kerettag volt az ellenfelem, Villási Vera akitől kikaptam, de úgy gondolom, hogy nem volt szégyen.”

Gálos Tamás ugyan néhány éve megfogadta, hogy nem fog lányokkal dolgozni, most azonban az eredményeket és a hölgyek lelkesedését látva nem bánja, hogy megváltoztatta egykori kijelentését.

Gálos Tamás, vezetőedző, Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

„Gyakorlatilag éremben reménykedtünk, és hát hat lányból hat érmet hoztunk. Két magyar bajnoki címet, kettő ezüstöt és kettő bronzérmet. Az ifjúsági korosztályban pedig megnyertük a csapatbajnokságot. Jól bokszolt mindegyik lány.”

Az országos bajnokság után egy rövid pihenő következik, majd a bajaiak egy rangos nemzetközi tornán lépnek ismét szorítóba.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: