Sikeres évzáró

  • október 11, 2017
  • Sport
  • Sikeres évzáró bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idény utolsó versenyén szerepelt a hétvégén a Bajai Vízi Sport Klub utánpótlása. A tolnai maraton versenyen és az ezt megelőző keretfeltöltő viadalon is kiváló eredményeket értek el a bajaiak. A részletekről és az idény tapasztalatairól a főszereplők a Bajai Televízió stúdiójában nyilatkoztak.

Nem indult könnyen a 2107-es esztendő a Bajai Vízi Sport Klub számára, hiszen a szakmai stábban is történt változás, valamint egyéb problémákat is le kellett küzdeni. Az eredmények is azt mutatják, hogy ezt sikerült megoldani, hiszen a bajaiak a hazai és a nemzetközi versenyeken is szép eredményeket értek el. Szeptember végén és október elején három versennyel zárták az évet a bajaiak.

Hoffmann Mónika, elnök, Bajai Vízi Sport Klub

„Dunaújvárosban jártunk, ez egy regionális verseny volt. A kajak-kenu szövetség ugye új régiókat hozott létre, és a régiók erősítéseként minden régió külön rendez versenyeket és régiós bajnokokat is avattak. Két kenus gyermekünk is régiós bajnok lett, a 2003-as korosztályban Gregus Benedek lett régiós bajnok, a 2004-es női kenuban pedig Gyenis Dorina.”

Ezt követte még a sukorói válogatott keretfeltöltő, valamint a tolnai maraton, melyek szintén jól sikerültek. A klub zászlóshajója az idén is Bonyai Regina volt. A fiatal sportoló egy vállsérülésből felépülve kezdte az évet, immáron Hoffmann Mónika irányítása alatt. Regina ráadásul új távokon és új párral indult az idén, ami szintén komoly erőpróbának számított. A korosztályos Európa-bajnokságon dobogóra állhatott, a világbajnokságon pedig csak egy technikai malőr miatt nem sikerült jól a döntő.

Bonyai Regina, Bajai Vízi Sport Klub

„Leginkább ilyen saját testsúlyos edzésekre mentünk rá, elhagytuk teljes mértékben a súlyokat és csoda terén nem fájt úgy a vállam. Meg lapátot is cseréltünk, nagy volt a lapát, nem bírtam rendesen áthúzni. Ezt egy másik edzőnek köszönhetjük, a Németh Szabinak fönt Pesten. Ezáltal mind vízen kijavított mindegy egyes dolgot technikailag ami nem volt jó, amivel még problémáim lehettek volna.”

A víz mellett a parton is fontos események történtek a klub háza-táján. Egyre szebb lesz a Petőfi-szigeten épülő telephely, ahol jövőre a központi ház is felépülhet. A versenyek végeztével természetesen a munka nem áll le, amíg az időjárás engedi addig a bajaik gyűjtik a kilométereket.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: