Rózsaszínbe öltözött a Petőfi-híd

  • október 11, 2017
  • Egészség
  • Rózsaszínbe öltözött a Petőfi-híd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ismét összegyűltek a nők, lányok és asszonyok kedden délután a Déri-kertben. Az idén október 10-én már 21. alkalommal tartották meg a Séta az életért elnevezésű kezdeményezést, amelynek fő célja felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelem és a szűrések fontosságára.

Kedden délután ismét sokan tűzték ki kabátjukra a rózsaszín szalagot, ezzel is felhívva a figyelmet a  rendszeres önvizsgálatra. Sokan közülük már tudják, mekkora jelentősége van az időnek ebben az esetben is. Az egybegyűlteket az Egészséges Baja Városért Közalapítvány titkára dr. Zöld Lászlóné köszöntötte, aki a sétát a szűrésekhez hasonlította, hiszen mint mondta mindkettőhöz csak elhatározás kell.

dr. Zöld Lászlóné, titkár, Egészséges Baja Városért Közalapítvány

„Nagyon fontosnak tartjuk a figyelemfelhívást, a mellrák daganatos betegek érdekében. Mindenki tudja azt gondolom, hogy sokszor megjelenik a médiában is, hogy éves szinten körülbelül 2 ezer hölgy hal meg mellrák következtében és 4500-5000 azoknak a száma akiket éves szinten kiszűrnek.”

A programot a Sugovica Daganatos Klubbal közösen szervezték, akik már 27 éve várják a műtéten átesett vagy a mellrákkal küzdő hölgyeket. Bihari Károlyné a klub elnöke, már másodszor győzte le a kórt.

Bihari Károlyné, elnök, Sugovica Daganatos Betegek Klubja

„Minden hónap második keddjén tartjuk a foglalkozásainkat és a fő célunk az, hogy felhívjuk mindenkinek a figyelmét arra, hogy a megelőzés mennyire fontos. Hiszen ennek a sétának is, tehát ennek a rendezvénynek is az a célja, hogy mindenkinek felhívni a figyelmét a megelőzés fontosságára, az önvizsgálatra.”

A műsort a Szent László ÁMK diákjai adták. A fiatalok jelenléte fontos az ilyen rendezvényeken, hogy minél korábban egészségtudatosan kezdjenek élni, valamint jó hatással legyenek a környezetükben élőkre is.

Korsós Kála, tanuló, Szent László ÁMK, Baja

„Mindenképpen fontosnak tartom és jó látni, hogy itt fiúk is vannak és mellettünk állnak a lányok mellett ebben a betegségben.”

A program végén a résztvevők elültettek egy életet szimbolizáló fát, majd rózsaszín lufikkal a kezükben elindultak a hagyományos sétájukra a városban, amely a rózsaszínbe öltözött Petőfi hídon ért véget. A léggömböket itt szélnek eresztették emlékezve azokra, akik alulmaradtak a betegséggel szemben. A kampány folytatásaként október 27-én pénteken, az Bajai Szent Rókus Kórház Egészségfejlesztési Irodája szakorvosi szűrést végez, amire minden hölgyet várnak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: