Melegednek a radiátorok

  • október 11, 2017
  • Friss Hírek
  • Melegednek a radiátorok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Javában melegednek a radiátorok a társasházakban. A hétvégén már  hivatalosan is kezdetét veszi a fűtési időszak. A szezon október 15-től április 15-ig tart. A távfűtést használó bajaiak örülnek a melegedő fűtőtesteknek, az utóbbi napokban ugyanis lehűlt a hőmérséklet.

Hivatalosan a héten kezdődik a távfűtési szezon, az ezt megelőző úgynevezett átmeneti időszakban csak akkor üzemelik be a fűtőberendezéseket, ha az egy hőközponthoz tartozó lakók legalább kétharmada igényli azt, illetve, ha az átlaghőmérséklet három egymást követő napon nem éri el a tizenkét fokot. Kajtár Zsolt elmondta, az elmúlt időszakban ezek egyikére sem volt példa, így múlt péntekig nem indították el a távfűtést.

Kajtár Zsolt, ügyvezető, Baja Energetika Kft.

„Múlt hét végén egyrészt a csőrekonstrukciós munkák végeztével próbafűtést szerettünk volna elindítani, másrészről pedig az időjárás is követelte, hogy a fűtést elindítsuk. Mint mondtam, ez egyelőre próbafűtés jelleggel történik.”

A társasházak lakói örülnek a melegedő radiátoroknak, az elmúlt napokban ugyanis lehűlt a hőmérséklet. Rádics József hosszú évek óta lakik a bajai lakótelepen. Elmondása szerint ő még nem, a házban azonban már többen bekapcsolták a fűtést.

Rádics József

„Ahol van kisgyerek van ott kell, ahol idősek vannak ott is kell, mindenki úgy fűt, ahogy akar, mivel kész a panelprogram. Mindenki akkor kapcsolja be, ahogy akarja. Ennyit tudok mondani, jó a fűtésrendszer.”

A távfűtés mellett sokan továbbra is gáz vagy vegyes tüzelésű fűtőberendezést használnak. Ez esetben nagyon fontos a biztonsági előírások betartása és az esetleges baleset megelőzés. A szénmonoxid- mérő hangos sípolással és villogó fényekkel jelzi a veszélyt. Vadai Arnold az egyik helyi elektronikai szaküzlet vezetője szerint minden háztartásba kellene egy ilyen eszköz.

Vadai Arnold, üzletvezető, Max Power, Baja

„Mindenképpen javasolt egy ilyen készülék vásárlása azoknak, akik olyan helyen laknak és olyan fűtőberendezést használnak, amelynél esetleg előfordulhat a szénmonoxid mérgezés, mert egy ilyen eszköz sokszor életet is menthet.”

Az üzletvezető hozzátette, sokan csak későn, egy nem várt baleset vagy tragédia után vásárolják meg a termékeket. Az előrejelzések szerint a héten napközben ugyan kellemes őszies időjárás várható, estére azonban már visszaesik a hőmérséklet,

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: