Újabb lépés a végső cél felé

  • október 12, 2017
  • Sport
  • Újabb lépés a végső cél felé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Újabb szakaszához érkezett a tervezett városi sportcsarnok építés. A Bajai Bácska FKE TAO pályázat segítségével építené fel a csarnokot, melyhez az önkormányzat telket és önrészt is biztosítana. A terveket a napokban adták le engedélyeztetésre.

Most még a kutyák futhatnak a Vaskúti út közelében lévő területen, hamarosan azonban, ha minden a tervek szerint halad, akkor a sportolók vehetik majd birtokba. Az önkormányzat kettő évvel ezelőtt döntött úgy, hogy támogatja a Bajai Bácska FKE törekvését és területet biztosít az  építkezéshez.

„ha minden a tervek szerint alakul, akkor tavasszal el tudjuk kezdeni az első kapavágást.”

Hosszú István, a Bácska elnöke elmondta: mára a hivatalos tervek is elkészültek az 1500 ülőhellyel rendelkező sportcsarnok megépítésére, amely egy kézilabda méretű játékteret, kiszolgáló egységeket, öltözőket és több vizesblokkot tartalmaz.

Hosszú István, elnök, Bajai Bácska FKE

„Mi ilyen 1200 ülőhelyes csarnokot terveztünk volna, de akkor ő azt mondta, hogy ezen a 300-on most már nem múlik. Mert tudni kell, hogy az 1500 fős ülőhelynél már hivatalos nemzetközi mérkőzéseket is lehet rendezni egy-egy sportcsarnokban, akkor már ezen ne múljon. És akkor így végül is 1500 ülőhelyes lesz. Maga a terem az akkora lesz, hogy egy normál kézilabda pálya méretű terem lesz, ami alkalmas lesz kézilabda vagy kispályás labdarúgásra, vagy ilyenekre.”

Az 1,2 milliárd forintos beruházás TAO pályázat segítségével jöhet létre, melyhez a klub és az önkormányzat biztosítja a 30%-os önrészt. Amennyiben a terveket elfogadják, akkor már tavasszal megkezdődhet az építkezés és néhány hónap múlva akár a szalagot is át lehetne vágni a bejárat előtt.

Hosszú István, elnök, Bajai Bácska FKE

„Most az igazság az, hogy ha az oroszlányi csarnokot vesszük figyelembe, az egy olyan kilenc hónap alatt elkészült. Az építési vállalkozók azt mondják, hogy ez reális, tehát hogy ennyi idő alatt el lehet készíteni. Most nekem ugyan nem, de építészek azt mondják, hogy ez nem egy olyan bonyolult szerkezet, maga a tartószerkezet, meg az egyéb. De nyilván azért sok munka lesz vele.”

Viszont amint azt a képek is bizonyítják a sok munka végén egy nagyon szép csarnokot kaphat a bajai sport. Remélhetőleg a célegyenesben lévő előkészületeket már semmi sem akadályozza a következő hónapok során.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: