Az utolsó simítások

  • október 12, 2017
  • Kultúra
  • Az utolsó simítások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A bajai operajátszás elmúlt öt évét idézi fel a hétvégi gála, amelynek szereplői már a helyszínen próbálnak. A színházteremben a Luciano Pavarotti Mesterkurzusról ismert szólisták lépnek fel, akik a Baján bemutatott darabokból kínálnak egy válogatást a közönségnek. A rendezői feladatokat ezúttal Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt díjas érdemes művész vállalta magára.

Csütörtökön reggel érkeztek a művészek Bajára, hogy összepróbálják az egyes részeket a színpadon. A gálán ismerős arcok lépnek fel, akik már többször jártak a városban. Denk Viktóriát először a Varázsfuvolában láthatta a közönség. A műsorban három nyelven, magyarul, németül és olaszul is fog énekelni.

Denk Viktória, operaénekes

„Én a legelső operában Paminát énekeltem és este megint ezzel az áriával fogok kezdeni és nagyon örülök ennek, hogy most ezt ismét elénekelhetem, aztán a következő opera ugye a Szöktetés a Szerájból, abban Blondét énekeltem és abból egy Blonde-Osmin duett lesz, valamint Verdi Traviata-jából Violetta egyik áriáját én fogom énekelni.”

A szervezők 2012-ben a Varázsfuvolát tűzték műsorra, amit a Szöktetés a szerájból, A sevillai borbély és a Don Pasquale követett. Tavaly pedig Verdi Traviata-ját láthatta a közönség. A rendező, Gulyás Dénes ezekből a már ismert darabokból állította össze az este forgatókönyvét, de nem a megszokott formában.

Mondok Yvette, operaénekes

„Nem csak ahogy megszoktuk, hogy kijön az ember, énekel, megtapsolják és kimegy a színpadról, hanem szeretne ebbe játékot is belevinni és ezt kérte tőlünk is, hogy az áriákat is ne a szokványos módon adjuk elő, hanem lesznek érdekességek, például az Éjkirálynő áriájában nem a szokványos nagyon mérges anya lesz, hanem még a közönséget is belevonom a játékba.”

A zongoránál Mazalin Wanda és Neumark Zoltán művészek kísérik az énekeseket. A rendező könnyed, de tartalmas szórakozást ígér.

Gulyás Dénes, Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes

„A közönséget is be fogjuk vonni a játékba sokszor, tehát úgy lesz berendezve a színpad, mint egy szalon. Állólámpákkal, fotelekkel, ülőgarnitúrákkal, kávézó asztalokkal és a szereplők, akik énekelnek végig fent vannak a színpadon és ott tulajdonképpen el is játsszák azt a kis jelenetet, amiről a darab szól.”

A műsorban a Bartók-Pásztory díjas operaénekest, Király Miklóst, az Ad Libitum kórust, valamint díszvendégként a nemzet színészét, Haumann Pétert is láthatja majd a közönség. A gála október 13-án pénteken és 14-én szombaton, este hét órakor kezdődik a városi színházteremben.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: