Elismert munkásság

  • október 20, 2017
  • Friss Hírek
  • Elismert munkásság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Lakitelki Népfőiskolán rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ünnepi ülését. Az eseményen átadták a Bács-Kiskun Megyéért díjakat is, melyeket minden évben több kategóriában ítélnek oda az arra érdemes személyeknek. Az idén három bajai szakember munkáját is elismerte a közgyűlés.

Október 23.-hoz közeledve a forradalomra emlékezve kezdődött a közgyűlés. Az ünnepi műsort követően a Bács-Kiskun Megyéért kitüntető díjakat adták át, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan az idén sem maradtunk bajai díjazottak nélkül. Binszki József plébános évtizedek óta dolgozik a diákok körében, mind Baján, mind pedig Sükösdön sokat tett az ifjúságért, amit most megyei elismeréssel köszöntek meg neki.

Binszki József plébános, Belvárosi plébánia

Valóban az első 15 évemben a fiatalokat láttam mindenütt és mindenben és azt gondolom, hogy akkor nagyon közel álltam hozzájuk. De van egy olyan tényező, amin az ember nem tud változtatni, hogy ahogy én is haladok érzem, hogy most már azért egy kis távolság van köztünk. De én továbbra is nagyon szeretem őket.”

Szintén megyei elismerést vehetett át Eichardt Géza, aki több mint négy évtizede dolgozik a város felsőoktatásában, ahol vízügyi területen oktatja a hallgatókat. Mindemellett több fontos beruházásnak és fejlesztésnek volt tevékeny részese az elmúlt évek során.

Eichardt Géza

Akár Bács megyében, akár Baja térségében számtalan talajmechanikai, mérnöki munkákat végeztünk. Ugye a főiskolán tanítottam negyven éven keresztül. A mérnöki munkában rengeteg bajai emlékünk van, a gyaloghíd, a Roosevelt téri emeletes ház, hogy párat mondjak, akkor a régi Sugovica Hotel.”

A harmadik bajai díjazott dr. Beke Zsolt, a Bajai Szent Rókus Kórház fül-orr gégészeti osztályának főorvosa volt, aki azonban nem tudott jelen lenni az ülésen, így a díját egy későbbi időpontban veszi át. Fercsák Róbert, Baja polgármestere az ünnepségen elmondta: nem lepte meg, hogy ismét több bajai szakembert díjazott a közgyűlés.

Fercsák Róbert polgármester, Baja

Bács-Kiskun Megye második legnagyobb lélekszámú városa vagyunk és kiválóságokkal rendelkezünk az élet minden területén. Úgy a tudomány mint a különböző szakterületen, oktatás, ifjúságnevelés, sport, és ennek megfelelően mindig van megfelelő kínálat Baja város tekintetében.”

A mostani díjátadó is igazolta, hogy ebben az évben is sikerült megfelelő személyeket találni a jelöltek körében.

Zöld Lászlóné képviselő, Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Azt gondolom, hogy ez a díj nagyon is megillette őket, hiszen ez az eddigi életük munkájának a dicséretét jelenti. Vannak olyan értékes emberek, akik a mindennapokban nem tűnnek úgy fel, de azért mi figyelemmel kísérjük a munkájukat és az életüket is.”

Az ünnepi ülésen elhangzott: a díjazottak számára remélhetőleg újabb ösztönzést jelent a most átvett elismerés, valamint, hogy egy év múlva ismét sok sikeres embert díjazhat majd a megyei közgyűlés.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: