HASZNOS TANÁCSOK

  • november 10, 2017
  • Egészségügy
  • HASZNOS TANÁCSOK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megyei védőnők tanácskoztak a Bácskai Kultúrpalotában. A szakemberek egy konferenciát tartottak a bajai intézményben. A rendezvényen elismert védőnők osztották meg minden napi tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A kisgyermekek táplálásáról, a betartandó étkezési szabályokról és az aktuális trendekről tanácskoztak a megyében dolgozó szakemberek. A Magyar Védőnők Egyesülete által szervezett konferenciát minden alkalommal más helyszínen rendezik meg, ezúttal Baja város adott otthont a szakmai találkozónak. Györökné Gallyas Edit a területi védőnői szolgálat vezetője elmondta, fontos, hogy a szakmában dolgozók időnként megosszák egymással tapasztalataikat, véleményüket.

Györökné Gallyas Edit

Az, hogy naprakészek legyünk és mi is mindig a legújabb eredményeket tudjuk átadnia szülőknek és a kisgyermekes anyukáknak, ez a munkánk legfontosabb része. Ezért úgy gondoltam, hogy ez a megyei továbbképző nap ez fontos lehet a megyében dolgozó védőnők számára.”

A továbbképző napok minden alkalommal egy központi téma köré szerveződnek. A bajai találkozón a táplálkozás állt a konferencia fókuszában. Az előadók sorba vették azokat a szabályokat és magatartási formákat, amelyek a hozzátáplálástól a kamaszkorig terjedő időszakra jellemzőek.

Csordás Ágnes- elnök, Magyar Védőnők Egyesülete

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kolléganők olyan ismereteket kapjanak, amellyel tudják segíteni a családokat, hogy mikor mit adjunk, hiszen a megérkezett első gyermek tekintetében édesanyának, édesapának és a nagymamának is nagyon fontos az, hogy jól tudják táplálni a gyermeket.”

A rendezvényt Csubákné Besesek Andrea nyitotta meg. Az alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, az ehhez hasonló találkozók nagy jelentőséggel bírnak

hiszen a védőnők azok, akik a kezdetektől fogva ellátják tanácsokkal a kisgyermekes családokat.

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, Baja

A védőnők folyamatosan a gyerekek és a fiatalok mellett vannak. Tanácsokkal tudják mind a fiatalokat, mind pedig az édesanyákat ellátni.”

A bajai továbbképzésen az alapvető ismeretek és tanácsok mellett olyan praktikák is elhangzottak, amelyek a gyakorló édesanyák számára is hasznosak lehetnek. A résztvevők megtudhatták például hogyan és mivel helyettesíthetik az édességeket, illetve, hogy mik azok a nyersanyagok, amiket már egészen kis korban adhatnak a szülők a gyermekeknek.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: