Kapkodd a lábad

  • november 13, 2017
  • Sport
  • Kapkodd a lábad bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hétvégén Baján rendezték meg az immáron 16. alkalommal életre hívott Kapkodd a lábad elnevezésű sporttalálkozót. Az eseményen értelmileg akadályozott általános iskolás gyermekek mérték össze tudásukat. A versenyen hét város csapata indult, köztük a házigazda bajaiaké.

Hol ügyességre, hol pedig gyorsaságra volt szüksége a gyerekeknek a feladatok végrehajtásánál, de nem egyszer mosolyt is csalt az arcokra egy-egy erőpróba. Az idén hét város nevezett be az országos versenyre, ahol a középsúlyos értelmileg akadályozott diákok versengtek egymással. Baja első alkalommal volt házigazda.

Müller István, igazgató, EGYMI Baja
„Igazából ez Egerhez kötődött évtizedeken keresztül, most kapott Baja is egy lehetőséget, hogy a tanulásban akadályozottak után az értelmileg akadályozottak számára is rendezzen egy országos versenyt. Hét csapat vesz részt a versenyen, több mint tíz fővel érkeztek a csapatok.”

A feladatsort már hetekkel ezelőtt megkapták az intézmények, így a gyerekeknek lehetőségük volt begyakorolni a különböző számokat. Ez látszott is, hiszen gyorsan és ügyesen mozogtak a kijelölt pályán a diákok.

Toponáry Gábor, ügyvezető, FODISZ
„Ez a játékos sportverseny kiváló alkalom arra, hogy a gyerekek megismerjék egymást. Ez egy játék, nem a klasszikus értelemben vett egymással versenyzünk. Persze meg van itt is a tétje, mert győztesek lesznek, de ez egy több célú esemény. Szeretnénk, hogy ha megismernék egymást a srácok, jól éreznék magukat.”

A megnyitón Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, aki szerint ennek a napnak az egyik legfontosabb üzenete az összefogás és a csapatmunka ereje lehet.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja
„Szerintem egy újabb olyan esemény, ami azt mutatja, hogy nincs különbség fogyatékkal és élők és nem fogyatékkal élők között. Mindenkinek fontos az, hogy csapatban legyen, hogy szurkoljon, hogy részt vegyen közös eseményeken. A sport összehozza az embereket, ez szerintem a hátunk mögött látható, hallható is.”

A versenyre eljött Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszónk is. Zsolt számára kettő csapat is kedves volt, hiszen a bajaiak mellett szülővárosa Nyírbátor legjobbjai is jelen voltak.

Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok úszó
„Igen, itt van a nyírbátori csapat is, meg hát Baja is, úgyhogy mind a kettőnek szurkolok. Remélem, hogy jól végeznek majd itt a végén.”

Zsolt végül eredményesen szurkolt, hiszen a Nyírbátor az előkelő harmadik helyen zárta a versenyt. A második helyen az egriek végeztek, míg ezen a napon a Tornanádaskai fiatalok bizonyultak a legjobbnak. A szervezők több egyéni különdíjat is átadtak, így például a legfiatalabb, a legvidámabb és a legvakmerőbb gyermek is ajándékot kapott.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: