A szociális munka napja

  • november 13, 2017
  • Közélet
  • A szociális munka napja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

November 12. a szociális munka napja. Baján pénteken emlékeztek meg a jeles napról a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény által szervezett szakmai nap keretében. A találkozó az előző évekhez hasonlóan szakmai díjak átadásával és áhítattal ért véget.

Szociális munkásokkal telt meg a Városháza díszterme pénteken délután. Ezen a napon tartották a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény által rendezett hagyományos szakmai napot, amelyre a létesítmény összes dolgozója meghívást kapott. Az ünnepség megnyitóján az intézmény helyi vezetője Bánné Kiss Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. A szakember elmondta, a rendezvény minden évben remek alkalmat biztosít a helyi és vidéki dolgozóknak arra, hogy megismerjék egymást. Hozzátette, az országban 34 intézmény tartozik a református egyház fenntartása alá, ezekben több mint 19 ezer ellátottról gondoskodnak.

Bánné Kiss Erzsébet – intézményvezető, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény
„A visszajelzések, hogy 1200 ellátottja lehet az intézménynek, ez annak köszönhető, hogy jó híre van. Mi úgy adunk hírt a munkánkról, a tevékenységünkről, hogy egyik ember, akinek segítettünk, továbbadja másoknak. Ajánlja, hogy érdemes kérni a segítséget, mert a segítség megérkezik.”

A rendezvényen helyi és vidéki szakemberek tartottak előadásokat az egyes szociális ágazatokról. A bajai helyzetről Valkai Edit, a hajléktalan ellátás vezetője tájékoztatta a megjelenteket. Elmondta, az idén az előző évekhez képest nőtt a segítséget kérő hajléktalanok száma, így összesen közel 120 ellátottról gondoskodnak. A helyi szakembert Birinyi Márk, a ceglédi Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon vezetője követte. A szociális munkás előadásában a szakma és a hivatás közti különbségre hívta fel a figyelmet, valamint párhuzamot vont a szeretetszolgálat és a szociális munka között.

Birinyi Márk – intézményvezető, Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon
„Ma ezt látjuk a legújabb globális szociális munka definícióban. Akit érdekel el lehet olvasni az interneten: Az emberek hatalommal való felruházása és felszabadítása, illetve a rendszerek átalakítása. A keresztény szociális munkának a célja a megváltás megélése és megtapasztalása.”

Az előadásokat követően szakmai elismeréseket osztottak ki. A rendezvény szervezői hangsúlyozták, a dolgozók megérdemlik az elismeréseket, hiszen a hétköznapok során gyakran a fizikai segítségnyújtás mellett lelki megnyugvást is biztosítanak az ellátottaknak, feladataik pedig nem érnek véget a munkaidővel. Az ünnepség a hagyományokhoz híven közös áhítattal ért véget.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: