Tovább a megkezdett úton

  • november 14, 2017
  • Oktatás
  • Tovább a megkezdett úton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Újabb öt évig Arnóczki János vezetheti a Bajai III. Béla Gimnáziumot. A jelenlegi igazgató kinevezése jövő nyáron jár le, azonban egyöntetű támogatottság esetén már most meghosszabbítható a megbízatása. A képviselő testület kedden reggel rendkívüli ülés keretében döntött a jelölésről.

Arnóczki János 2013-ban került hivatalosan az iskola élére, az öt éves megbízatása jövő nyáron jár le. Egy törvénynek köszönhetően nem kell új pályázatot kiírni, amennyiben a pedagógusi kar és az üzemeltető is támogatja a hosszabbítást. Ez nemrégiben megtörtént, mindkét oldalról több mint 70%-os támogatottságot kapott Arnóczki János. Ezt követően a tankerület véleményezésre kérte fel a képviselő-testületet, melyet kedden reggel rendkívüli ülés formájában meg is tartottak a városházán.

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, Baja
„Mi, mint Baja Város Önkormányzat képviselő testülete véleményeztünk, egy véleményt mondtunk. Igazgató Úrral az együttműködésünk jó, lényegében a mi szavunk itt nem döntő, ez egy vélemény, amit továbbjuttatunk a tankerületnek. A holnapi nap, tehát 15.-e a határidő, úgyhogy ezért kellett a rendkívüli képviselő-testületi ülést összehívni.”

A testület végül egyhangúlag támogatta Arnóczki János újbóli kinevezését, így újabb öt évig ő irányíthatja majd a Bajai III. Béla Gimnáziumot. A régi-új igazgató az ülés után elmondta: nagy segítség számára a mindennapi munka során, hogy az önkormányzat és az iskola részéről is támogatásukról biztosították.

Arnóczki János igazgató, Bajai III. Béla Gimnázium
„Ez az egyhangú szavazás egyértelműen azt mutatta, hogy elfogadták az elmúlt évek munkáját. De ebben a munkában mögöttem állt a nevelőtestület, a III. Béla Gimnázium teljes alkalmazotti közössége, a diákság, a szülők. És természetesen Baja város önkormányzata, hiszen az kívülről is látható volt, hogy mennyi mindent tett a város az iskola megújulásáért.”

A kinevezés meghosszabbításáról az iskolát üzemeltető tankerület mondja ki az utolsó szót, ami hamarosan meg is történhet. Arnóczki János elmondta: a tavaly véghezvitt külső felújítást követően jövőre szeretnék megkezdeni az iskola belső megújítását is.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: