Príma díj

  • november 27, 2017
  • Kultúra
  • Príma díj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pethőné Kővári Andrea lett az idén a Bács-Kiskun Megyei Prima-díj közönségdíjasa. A bajai ének-zene tanár és karvezető a „Magyar népművészet és közművelődés” kategóriában kapta a legtöbb szavazatot. A díjátadó gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete november 24-én rendezte meg Kecskeméten.

Szép számmal szavaztak a bajaiak Pethőné Kővári Andreára, aminek meg is lett az eredménye. Az adatok alapján két és félszer annyi szavazatot kapott, mint az utána következő jelölt. Az őt méltató beszédben bemutatták a 40 éves életpályáját, amiben kiemelték a kórusvezetés iránti elhivatottságát. A „Bélás Zenedélután” elnevezésű program közel negyed százada az ő kezdeményezésére valósult meg. A gimnázium Vadvirág népdalköre az országos versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el, a leánykara pedig a Zeneakadémián mutatkozott be sikerrel. A közönségdíjas az 1991-ben alakult Ad Libitum kórus alapító karnagya, 2013-ban pedig a városi Cantabile Gyermekkar vezetője lett. Emellett segíti a Bajai Fiatalok Színházában folyó munkát is. Nem először vett részt a gálán, hiszen tíz évvel ezelőtt volt már kategória győztes, mesélte a díjazott.

Pethőné Kővári Andrea – karnagy, tanár, III. Béla Gimnázium

Akkor nem kaphattam meg a legmagasabb elismerést. Most másodjára nagyon örülök, hogy ezt átvehettem, de tulajdonképpen nem is maga a gála volt nekem nagyon jó érzés, hanem az előtte eltöltött hetek itt a városban, mikor is itt az iskolában a diákok, utcán ismerősök, ismeretlenek szóltak oda, hogy gratulálnak, bíznak bennem és drukkolnak.

Munkájában elsősorban a közösségépítést tartja fontosnak, hogy figyelnek és alkalmazkodnak egymáshoz gyerekek és felnőttek, megtanulják egymást segíteni, közben észrevétlenül igényes és értékes zenével foglalkoznak, tette hozzá Pethőné Kővári Andrea, aki munkásságáért 2006-ban a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetést is átvehette. A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 12 éve rendezi meg a Megyei Prima Díjátadó Gálát. Ennek célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport kiemelkedő teljesítményt nyújtó tehetségei.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: