Pengeváltás

  • december 4, 2017
  • Sport
  • Pengeváltás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hétvégén immáron a második alkalommal rendezték meg Baján a dr. Pósta Sándor vívó emlékversenyt. A város első olimpiai bajnokának tiszteletére rendezett párbajtőr viadalra több mint ötven versenyző nevezett. Az erős mezőnyben a fiatal bajai egyesület sportolói is megállták a helyüket.

Új helyszínen, a bajai vívók otthonául szolgáló Türr István sportcsarnokban rendezték meg az emlékversenyt, melyre a házigazdák mellett Érdről, Kecskemétről, Pécsről és Szegedről is érkeztek nevezések. A párbajtőr viadalon korosztály megkötés nélkül mérkőztek meg az indulók, így nem egyszer előfordult, hogy fiatal vívók néztek farkasszemet rutinosabb vetélytársaikkal. A hölgyeknél 27-en, míg a férfiaknál 28-an forgatták a pengét.

Erdős Csaba, edző, Bajai Vívó Sportegyesület

„Próbáljuk Baján a vívás színvonalát emelni. Ez a versenyünk is bizonyítja, hogy magasabb minőségre vágyunk, úgy a szereplésben, mint a megrendezésben is. Ezzel népszerűsítjük a vívást Baján, az a célunk, hogy a közönség is színvonalas versenyt lásson. A sportolóinknak pedig, hogy minél keményebb ellenfelekkel vívjanak meg, mert ez erősíti őket.”

A bajai egyesület három évvel ezelőtt kezdte meg működését, azóta több olyan versenyző is felbukkant akik mára méltó ellenfelei lettek a nagyobb múltú klubokból érkező sportolóknak. A verseny egyik legizgalmasabb asszóját a bajai Juhász Levente vívta.

Juhász Levente, Bajai Vívó Sportegyesület

„Kemény volt. Végül 5-4-re nyertem, szoros volt, de nyertem. Milyen a hazai verseny tapasztalata? Számomra elég jó, most nyilván a csapattársaim nem tudom mennyire állnak jól, de személy szerint nekem eddig tetszik a helyzet.”

Levente végül remekül zárta a napot, hiszen a kadett fiúk között az előkelő ötödik helyen zárt. A felnőtt férfiak között több neves versenyző is ott volt. Egyikük volt a pécsi Rab Attila, aki végül nem is talált legyőzőre ezen a napon és megnyerte a versenyt.

Rab Attila, PEAC

„Nagyon barátságos ez a verseny, jó tapasztalataim vannak eddig. Sok versenyen elindultam és úgy gondolom felkészültek a verseny rendezői. És a város is megtisztelte a jelenlétével a megnyitón.”

A felnőtt hölgyeknél az érdi Csomos Flóra diadalmaskodott. A bajaiak közül Puskás Viktória érte el a legszebb eredményt, ő a kadett lányok között harmadik lett, míg Németh Blanka a negyedik, Németh Tünde pedig az ötödik helyen zárta a korosztályát. A vendégek a nap végén elégedetten értékelték a bajai versenyt.

Nagy Zsolt, edző, Szegedi Tudományegyetem Vívó Klub

„Nagyon jó, profi a rendezés úgy mint tavaly. Egy kicsit ugye változott a helyszín, de komolyabbak a feltételek szerintem. Örülök, hogy hat pástot fel tudtunk rakni és egy nagyobb létszámmal egy színvonalasabb versenyt tudunk rendezni.”

A szervezők hozzátették: örülnek a pozitív visszhangoknak, és szeretnék ha egy év múlva a mostaninál is nagyobb mezőnyt fogadhatnának Baján.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: