Jót tenni jó

  • december 4, 2017
  • Közélet
  • Jót tenni jó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hét személyt tüntettek ki a ,,Keresztény Közéletért” Emlékéremmel péntek délután Kecskeméten, a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíróról elnevezett díjat olyan személyek vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek. A kitüntetettek között volt Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is.

Az ünnepséghez alaphangulatát a Szent Teodor Énekkar és Pusztai Tamásné heged űszólója adta meg. A rendezvényt dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki kiemelte: ezen a napon különleges emberre emlékeznek és különleges embereket díjaznak. A vendégeket köszöntötte Kecskemét alpolgármestere, a KDNP megyei szervezetének elnöke Mák Kornél is. Ünnepi beszédében kiemelte: dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíró követendő példa az utódok számára, ez pedig megadja a róla elnevezett díj súlyát is, amelyet 15 éve adnak át.

Mák Kornél, megyei elnök, KDNP

„Ez egy országos díj, olyan személyeknek, akik az életminőségükkel, a közösségi tevékenységükkel és életvitelükkel, politikai vagy közéleti szereplésükkel méltóak arra, hogy a keresztény közéletet alakítsák. Nagyon sok neves személy kapta meg a díjat, Semjén Zsolttól, Bábel Balázs érsek úron keresztül Afrikában dolgozó magyar orvosokig.”

Az idén összesen heten vehették át az országos elismerést: köztük Zsigó Róbert is. Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy a „Keresztény Közéletért” díjban részesülhetett.

Zsigó Róbert, államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője

„Fontos, hogy azokat az értékeket mondjuk a kereszténységgel kapcsolatban évezredek óta megvannak, azokat mindenképpen próbáljuk meg a mindennapi munkánk során abban a szolgálatban amelyet képviselőként, vezetőként végez az ember akárhol, azt ezen értékek alapján elvégezni. És hogyha ezzel valakiknek jót teszünk, az azt gondolom, hogy minden elismerésnél fontosabb.”

Dr. Zöld Lászlóné a KDNP megyei szervezetének elnök-helyettese elmondta: az emlékéremre ők javasolták Zsigó Róbertet.

dr. Zöld Lászlóné, megyei elnök-helyettes, KDNP

„A bajai szervezetnek kezdettől fogva jóformán tagja, és az életvitele, az emberekhez való viszonyulása tette indokolttá azt, hogy ezt a díjat megkapja. Én azt gondolom, hogy teljesen jó választás volt és bízom abban, hogy más is így ítéli meg.”

Az idén díjat vehetett át Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, Prof. Dr. Grósz Andor a Holokauszt Dokumentációs Központ kuratóriumi elnöke, Harsányi Lászlóné a KDNP gazdasági vezetője, Feczák László görög-katolikus lelkész, Gaal Gergely országgyűlési képviselő és Bősze Árpád a KDNP kecskeméti szervezetének alapító tagja is.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: