Fellobbant a láng

  • december 4, 2017
  • Ünnep
  • Fellobbant a láng bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fellobbant az első láng. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is sokan látogattak ki vasárnap este a Szentháromság térre, hogy élőben nézzék végig hitet szimbolizáló adventi gyertya fellobbanását.  Az első gyertyát dr. Dániel József gyújtotta meg.

Hívő lelkekkel és izgatott gyerekekkel telt meg a Szentháromság tér vasárnap este. A hideg idő ellenére sokan gyűltek össze a város szívében, hogy megtekintsék az idei első adventi gyertyagyújtást. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is minden héten más egyházi felekezet köszönti majd a résztvevőket. Ebben az évben advent első vasárnapján Feczák László, görög katolikus lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel. A tiszteletes beszédében a lelki előkészületre és a megbocsájtásra hívta fel a figyelmet.

Feczák László, görög katolikus lelkész

„Az Isten azért jött ebbe a világba, hogy értelmet adjon az ember életének. A születése azért történt meg, hogy felemeljen bennünket, magához vegyen, visszavegyen, visszaöleljen bennünket. És a karácsonyban az a legszebb, ahogyan Mária a saját karjába zárja a gyermekét, a világ teremtőjét, ő pedig tulajdonképpen ilyenkor öleli magához az egész világot, ahogy visszakarolja Máriát.”

Az ünnepségen közreműködtek az egyházközség és a Szent László kamarakórus tagjai is. A műsort követően, a tavalyi évben díszpolgárrá avatott dr. Dániel József meggyújtotta az első adventi gyertyát.

Dr. Dániel József, díszpolgár, Baja

„A karácsony igazi üzenete az, hogy végtére majd győzni fog a milliárdoknak a józansága és egyszer elérkezik a mindannyiunk által annyira óhajtott általános béke.”

A karácsonyi várakozás tovább folytatódik, a hétvégén meggyújtják második adventi gyertyát is. December 10-én Unyi Anikó evangélikus lelkész várja majd a hívőket 17 órától a Szentháromság térre.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: