Európa-bajnoktól tanulhattak

  • december 5, 2017
  • Sport
  • Európa-bajnoktól tanulhattak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Különleges edzéseken vehettek részt a bajai crossfit versenyzők. Cseri Tamás meghívására szombaton egy korábbi Európa-bajnok, Kovács László tartott tréningeket a helyi sportolóknak. A délelőtti és délutáni foglalkozásokon alaposan megizzadtak a versenyzőink.

A szombati napra azokat a tanítványokat hívta meg Cseri Tamás, akik vagy versenyekre járnak, vagy pedig hosszabb ideje látogatják a bajai tréner edzéseit. Kovács László korábbi Európa-bajnok egy nyári edzőtáborban ismerkedett meg a bajai terem vezetőjével, akkor vetődött fel a gondolat, hogy városunkban is tarthatna edzéseket. A gondolatot tettek követték és szombaton Bajára érkezett a nemzetközileg is elismert edző. Az előzetes egyeztetések során kettő részre osztották a napot, így több területet is sikerült érinteni az edzéseken.

Cseri Tamás, személyi edző

„Ők fognak kapni egy olyan húsz perces edzést, a technikázáson felül, ami ugye egy jó másfél óra. Utána elmegyünk ebédelni egyet és akkor délután megint csak egy intenzívebb rész következik. Lesz benne táplálkozás programozás is, és a végén ha jól tudom lesz egy hard work, azaz kemény munka. Ott általában a Laci előveszi a tarsolyából a végére hagyott dolgokat, ami még az utolsó kis energiákat is kifacsarja az emberből.”

Kovács László személyében az ország egyik legnagyobb szaktekintélye látogatott Bajára. Az Európa-bajnoki címe mellett több rangos versenyen végzett az élen, néhány éve pedig külföldön tart edzéseket, ahol több eredményes versenyzője is van. A szakember elmondta: szívesen fogadta Cseri Tamás meghívását és elégedett az edzésen tapasztaltakkal.

Kovács László, korábbi crossfit Európa-bajnok versenyző

„Nagyon ügyesek voltak a srácok. Igazából az a lényeg, minden egyes alkalommal el szoktam mondani, hogy a technikai részt próbáljuk a lehető legjobban összerakni. Engem az ilyenkor nem szokott érdekelni, hogy milyen súlyt tudnak megmozgatni, vagy hány darabot tudnak megcsinálni egy gyakorlatból, én azt szeretném látni, hogy gyönyörűek az ismétlések. Onnantól kezdve arra sokkal könnyebb lesz építeni a jövőben.”

A tréner elmondta: több tévhit kering a köztudatban a crossfittel kapcsolatban, miszerint brutálisan kemény sport, amit csak a legjobb edzettségi állapotban lévők tudnak rendszeresen gyakorolni. Ezzel szemben a valóság az, hogy mindenki megtalálhatja a magának való feladatokat és súlyokat, így a kezdők és a haladók is örömüket lelhetik a sportágban. A nap végén a bajaiak nagyon fáradtan, de fontos tapasztalatokkal felvértezve indultak haza pihenni egy nagyot.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: