Megmutatták magukat

  • december 5, 2017
  • Rendezvény
  • Megmutatták magukat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

December harmadika a fogyatékkal élők világnapja. Az adventi időszak elején így minden évben egy közös ünneplésre várják a bajai intézményeket a Belvárosi Közösségi Házba. A találkozóra minden csoport egy karácsonyi műsorszámmal készült.

A gyertyafényes tánc nagy sikert aratott a kedd délelőtti ünnepségen. A Cédrus intézmény fogyatékkal élő fiataljai ezúttal egy mozgásos műsorszámmal készültek az adventi amatőr találkozóra. A bajai intézmények és alapítványok tagjai szívesen vesznek részt a közös munkában. Az Ősz utcai otthon ellátottjai egy rövid színdarabot játszottak be.

Kolompár József, Garai Ház Alapítvány, Baja

„Három fenyő ott áll és megvásárolja a másiktól a néni. Ez lesz a szerep.”

Az ünnepségen legnagyobb létszámmal a Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény képviselte magát. A kisebbek néptánccal és modern koreográfiával, míg a nagyobbak karácsonyi énekekkel álltak színpadra.

Van der Weide Tamás, Bajai EGYMI

„A kicsik és a nagyok is fognak énekelni, mi a TNT Fehér Karácsony, meg a Szent Karácsony című dallal készültünk. Annyira nem volt nehéz, sokat gyakoroltuk, egy-két hangot átbeszéltünk, úgyhogy jó volt, könnyű volt megtanulni.”

A diákok szívesen szerepelnek, sőt a műsort is közösen állítják össze. A pedagógusok szerint a csapatmunka után pozitív élményekkel térnek haza a gyerekek.

Tiszai Jakab, gyógypedagógus, Bajai EGYMI

„Egy ilyen sok gyerekkel foglalkozó intézményben nálunk nagy falat a karácsony, hiszen nagyon sok gyerek van, sok csoport és készülünk a nagy ünnepre és sok helyre meghívnak bennünket. Ide is mióta megrendezik ezt a programot, mi mindig itt vagyunk. Intézmény egységenként 10-10 fővel jöttünk, tehát az óvodások, készségfejlesztők, tanulásban akadályozottak, szakiskolások, kollégisták mind mind külön műsorral készültek erre a mai napra.”

Csubákné Besesek Andrea Zsigó Róbert országgyűlési képviselő szavait tolmácsolva elmondta, a fogyatékkal élők elfogadásra, türelemre és együttérzésre tanítanak bennünket, ezért fontos, hogy

mindenki láthassa az ő értékteremtő munkájukat.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

„Mindenkinek fontos az, hogy közösségben legyen, ahogy a cím is mutatja, hogy megmutassa, hogy mi van benne, mi van a lelkükben, a szívükben és ezt megosztják velünk, azokkal akik eljönnek és megtisztelik a jelenlétükkel azokat, akik készülnek rá.”

A városi adventi programsorozat szerdán folytatódik, december hatodikán délután ismét a Motoros Mikulás érkezik két keréken a Szentháromság térre.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: