Sikeres évet zártak

  • december 5, 2017
  • Rendezvény
  • Sikeres évet zártak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

December 2-án tartotta hagyományos évzáró ünnepségét a Mozgáskorlátozottak Dél-Bács-Kiskun Megyei Szervezete. A rendezvényen összesítették az idei év eseményeit és értékelték a közösség eddigi munkáját.

Jó hangulattal és vidám emberekkel telt meg az egyik helyi vendéglő szombaton délután. December első hétvégéjén tartotta meg hagyományos évzáró ünnepségét a MEOSZ Dél- Bács- Kiskun Megyei Szervezete. A megjelenteknek minden okuk megvolt az ünneplésre, az egyesület megyei elnöke ugyanis arról számolt be, hosszú idő óta ez volt a legsikeresebb év a közösség életében.

Szakáll István, elnök, Mozgáskorlátozottak Dél-Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

„Most két pályázatot sikerült nyernünk, az EFOP 1.3.5, illetve az EFOP1.3.7. Ez egy társadalmi összefogás a Felső bácskai fogyatékosokért. Ez egy hároméves program, sikerrel vettük az akadályt és most ezek a programok mennek három éven keresztül.”

A pozitívan elbírált pályázatok lehetőséget biztosítanak az egyesületnek arra, hogy felkarolják az ifjúságot, valamint hogy foglalkozásokat és állapotfelméréseket tartsanak oktatási intézményekben, valamint a helyi közösségekben- tette hozzá Szakáll István.

A munka mellett azonban szórakozásból sem volt hiány, hiszen szervezők minden alkalommal hangulatos programokkal várják a résztvevőket.  Az idei évben az egyik országos kerekesszékes tánccsoport készült látványos produkcióval. Atmo:

A közösség egyik alapítótagja elmondta, azzal a céllal hozták létre a csoportot, hogy megmutassák kerekes székben is lehet teljes életet élni.

Mesterházy Zsolt, elnökségi tag, MEOSZ, tag, Rolling Country Tánccsoport

„Valamiféle pozitív dolgot sugárzunk magunkból, remélhetőleg ez majd visszafog köszönni a fellépés alkalmával. Én nagyon fontosnak tartom, hogy megpróbáljunk egymásnak erőt adni a mindennapokban és egyfajta pozitív példáknak lenni az életben.”

A város nevében Csubákné Besesek Andrea üdvözölte a megjelenteket. Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte, nagyon fontos, hogy időnként megálljunk és értékeljük az elért sikereket.

Csubákné Besesek Andrea, alpolgármester, Baja

„Sokkal könnyebb a nehézségekben osztozni, de ugyanúgy az örömben is. Hiszen duplán örül az, aki csapatban, társaságban örül. Ha a fiatalok bekerülnek egy közösségbe, akkor talán ők is megérzik ezt, hogy nincsenek egyedül.”

Az elöljáró hozzátette, az egyesület gyakran segíti tanácsokkal az önkormányzat munkáját, amiket igyekeznek megvalósítani. A rendezvényen az országos szövetség képviselői is részt vettek, akik örömmel számoltak be róla: közel 2 milliárd forintos támogatást nyertek az idei évben. A MEOSZ vezetői emellett a jövőbeli tervekről is tájékoztatták a vendégeket.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: