Közelgő határidők

  • január 9, 2018
  • Sport
  • Közelgő határidők bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az év elején egyelőre nincs adminisztrációs kötelességük a horgászoknak. Közeledik azonban az időpont, amikor is le kell adniuk a fogási naplójukat. A tavalyi engedéllyel január 31-ig szabad pecálni, február 28-ig pedig a fogási naplókat is le kell adni.

Az előző év kedvezőtlen volt a horgászok számára, nagyon kevés hal akadt a horogra, összegezte a 2017-es évet az egyik bajai sporthorgász egyesület elnöke. Az állandó vízingadozás, a szennyezés, a fertőzés miatt lehet így, ami a Dunát és a Sugovicát is érintette, véli Várszegi József. Ezzel együtt is sokan jártak ki a vizekre, az ezzel kapcsolatos dokumentációt pedig hamarosan le kell adni az egyesületeknél.

Várszegi József, elnök, Aranyhal-Baja Sporthorgász Egyesület

“Január 31-ig minden területi jegy érvényes, horgászhat a horgász. A fogási naplót meg január 1. után leadhatja az egyesületeknél február 28-ig. Aki nem adja le február 28-ig a fogási naplót, az plusz 2000 forint pénzbüntetést fog fizetni.”

A fogási napló kitöltése nem bonyolult, többnyire rendesen vezetik a pecások.

“Bekarikázzuk, hogy megyünk horgászni, kész. Utána kimegyünk a vízterületre, ha fogunk halat, akkor a soron következő rubrikába beírjuk, hogy 2018. 1 hó 08., fogtunk óra, perc, fogtunk mondjuk egy pontyot, ami három kilós.”

Az idén a Sugovicára vált jegyet, de tavaly inkább a Dunán horgászott Cseh Gyula.

Cseh Gyula

“A 2017-es év nem volt az igazi, nagyon kevés halat fogtak. Ilyen év még nem is volt, hogy ilyen kevés legyen a fogás. – Amikor fogtak, akkor mit? – Amikor fogtam, főleg keszeg félét, én arra szeretek horgászni, egy-két pontyot, de azt viszont a Sugovicán fogtam.”

A pecások abban reménykednek, hogy az idén több hal akad majd a horogra.

“Az idei év sokkal jobban indult, mint az egész tavalyi év, sokkal több halat fogtam, mint tavaly egész évben szinte.”

A halőrök visszajelzései szerint tavaly sportszerűek voltak a horgászok: mindössze a Sugovicán szedtek össze néhány leshálót, és a fegyelmi bizottságot egyszer sem kellett összehívni, hogy valakire bírságot szabjanak ki. Az év során viszont a nyárfavirágzás idején elpusztultak a busák, ami plusz feladatot jelentett, fűzte hozzá a vezető. Mint mondta, emellett tavaly 36 mázsa pontyot és süllő ivadékot telepítettek a Sugóba, amire az idén is számíthatnak a horgászok.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: