Kialszanak a karácsonyi fények

  • január 9, 2018
  • Friss Hírek
  • Kialszanak a karácsonyi fények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Januárban két alkalommal ingyenesen elszállítják a kukák mellé kihelyezett fenyőfákat. A város karácsonyfáját kedden döntötték ki az adventi koszorú mellől a Szentháromság téren. A felajánlásból való ezüstfenyő törzsének faanyagát köztéri padok javításához használják majd fel.

Vízkereszt után a Baja Marketing és a Kommunális és Szolgáltató Kft. munkatársai már a karácsonyi díszek leszerelésén dolgoznak a belvárosban. Az égősorokat a napokban tekerik le a fákról, a koszorút és a főtéri színpadot pedig a napokban bontják el a szakemberek. A város tavalyi karácsonyfáját hétfőn láthatták utoljára a bajaiak.

Perlaky Ferenc, városüzemeltetési referens

„Hogyha lesznek olyan használható részek a törzsben, amit tudunk hasznosítani, deszkát tudunk belőle fűrészeltetni, akkor azt meg fogjuk tenni. Korábbi években ez történt, most még nem vizsgáltuk meg ilyen szemmel, hogy vannak-e olyan szép egyenes szakaszok a törzsben, ami miatt érdemes felfűrészelni, hogyha lehet, akkor padok deszkázatát tudjuk majd a későbbiekben javítani, pótolni belőle.”

A főtéri ezüstfenyőről kedden szedték le a díszeket és az égősort, majd alulról felfelé szabadították meg a törzset a nehéz ágaktól. A 15 méteres fa elfektetése után már csak a gallyazás maradt. A városban a háztartásokból a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. januárban két alkalommal, 15-19. között, majd 22-26. között a hulladékszállítási napokon ingyenesen elszállítja a kukák mellé kihelyezett fenyőket. A fákat nem kell összekötözni, de a szolgáltató azt kéri a lakosoktól, hogy a hulladéktároló konténer vagy a műanyag edény mellé tegyék le a zöldet, hogy az könnyen mozgatható legyen.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: