Eredményes őszi szezon volt

  • január 10, 2018
  • Sport
  • Eredményes őszi szezon volt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sikeres fél évet zárt a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány. A focisták több sorozatban is eredményesen szerepeltek, de a háttérben a vezetők is sikeresen dolgoztak. Az idei esztendő újabb nagy kihívásokat tartogat a LUA számára.

A fennállásuk legsikeresebb féléve. Így foglalták össze a LUA vezetői a mögöttünk hagyott néhány hónapot, hiszen több területen is jelentőset lépett előre az Alapítvány. Egy éve a Magyar Labdarúgó Szövetség a LUA-t bízta meg az alközponti feladatok ellátásával, így a saját csapatai mellett a térség utánpótlása is Goretich Krisztiánék keze alá tartozik. Az alapítványi csapatok hétről hétre pályára léptek a Bozsik tornákon és a különböző bajnokságokban, de a legjobbak rendszeresen részt vettek a régiós edzéseken, edzőtáborokon is.

Goretich Krisztián, szakmai vezető, Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány

„Az MLSZ irányelveinek megfelelően többrétű munkát sikerült egyeztetni. Nagyon sok bajai fiatal, a Kinderballból, a LUA-ból illetve a BLSE-ből bekerült ebbe az U12-es, U13-as, U14-es válogatottba. Itt a gyerekekkel elsősorban team-ként dolgoztunk. Tehát volt két labdás edző, volt erőnléti edző, volt gyúró, volt mozgás koordinációs edző. Tehát a gyerekek is látták, hogy a magyar labdarúgás milyen szintre, hova szeretne elkerülni. Illetve a gyerekek is látták, hogy milyen lehetőségek előtt állnak.”

Az elvégzett munkát az év végén az MLSZ is elismerte, mind az Alapítvány, mind pedig Goretich Krisztián szakmai díjban részesült. A pályán aratott sikerek mellett más területen is van ok az örömre, hiszen egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően hamarosan újabb beruházás kezdődhet.

Nagy György, elnök, Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány

„Az önkormányzati támogatással egy TAO-s pályázaton elnyertünk egy kimagaslóan, alapítványi szinten magas beruházási lehetőséget. A műfüves és a szigeti pálya közötti eléggé lepusztult öltözőépületre nyertünk egy pályázatot. Ezt próbáljuk megvalósítani ebben az évben.”

A LUA-s csapatok már január harmadikán folytatták a munkát, sőt az első tornákon is túl vannak a fiatalok. Az országos futsal kupa selejtezőjét valamennyi gárda sikerrel vette, így bizakodva várhatják a februári folytatást.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: