Jó szériában

  • január 11, 2018
  • Sport
  • Jó szériában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idei év első hazai bajnoki mérkőzését játszotta szerdán a Bajai Bácska FKE B csoportos férfi kosárlabda csapata. A bajaiak a Soproni Sportiskolát látták vendégül az MNÁMK sportcsarnokában, amely gárda ellen a négy mérkőzéses győzelmi sorozat folytatása volt a cél. A soproni fiatalok nem adták olcsón a bőrüket.

A Bácska játékosai legutóbb november közepén érezték a vereség ízét, az azóta lejátszott négy bajnokit egyaránt megnyerte a Cservék legénység. A sportiskolával ebben a bajnokságban egyszer már találkoztak a bajaiak, az alapszakasz első fordulójában idegenben kettő ponttal nyert a Bácska. A visszavágón az egész találkozó során fej-fej mellett haladtak a csapatok, öt pontnál nem alakult ki nagyobb különbség a felek között. Az első játékrészben hazai oldalon Kovács triplái és Vukicevic, valamint Mándity palánk alatti kosaraival tartotta a lépést a Bácska, míg a vendégeknél az egykori bajai játékos, Bagó Martin szórta a kosarakat. Az utolsó kettő percre is döntetlen közeli eredménnyel fordultak a csapatok, de a végjátékban a bajaiak koncentráltak jobban és végül 74-67-re megnyerte a mérkőzést a Bácska.

Hosszú István, edző, Bajai Bácska FKE

„Tartottunk is tőlük, mert ugye Tiszaújvárosban is sikerült nekik nyerni. Azért ez egy A csoportos csapatban vérteződő három-négy sráccal felálló Sopron, akik motiváltak mindannyian. Elég nehéz volt, főleg úgy, hogy nem igazán ment a támadójáték. Nem igazán tudtuk úgy bedobni kintről. Viszont le a kalappal a srácok előtt, mert itt a második félidőben ha jól emlékszem 24 pontra lefogtuk őket, tulajdonképpen én azt gondolom, hogy ennek köszönhetjük azt, hogy nyertünk.”

A fiatal soproni csapat végig hatalmas csatára késztette a bajaiakat, a végén talán fejben és fizikálisan is elfáradtak a vendégek. Ez nem is meglepő, hiszen edzőjük elmondta: az elmúlt tizenkettő napban ez volt az ötödik tétmérkőzése tanítványainak.

Váradi Kornél edző, Sopron KC Sportiskola

„Azt sajnálom, hogy nem tudtuk a kettő-kettes szituációkat olyan jól, izoláltan lebontani, mint ahogy azt az első félidőben és abból megcsinálni az előnyöket. A második félidőben ebből ritmust vesztettünk, amitől sajnos a védekezésünk sem lett acélos. A végén a Baja úgy gondolom, hogy rutinnal, azokkal a támadólepattanókkal, amiket visszaszedett, a maga javára tudta fordítani a mérkőzést.”

Az újabb sikerrel a Bácska megerősítette az ötödik helyét a Zöld csoportban és már csak egy győzelemre van a harmadik helyezett Salgótarjántól. Ezért is lesz nagy rangadó január 27.-én szombaton, amikor éppen a tarjániak látogatnak majd Bajára.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: