Régiós edzés a Vasváriban

  • január 12, 2018
  • Sport
  • Régiós edzés a Vasváriban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Régiós edzést tartottak csütörtökön este a Mogyi Bajai Judo Club edzőtermében. A kezdeményezést évekkel ezelőtt indították útjára, melynek értelmében kettő hetente több egyesület közösen készül a Vasvári Pál utcában. Az idei első tréningre stábunk is kilátogatott.

Már egymás szagát is ismerik. Így válaszolta meg az egyik edző azt a kérdést, hogy mi a legnagyobb előnye a régiós edzéseknek, amivel változatosságot tudnak csempészni a sportolók felkészülésébe. A cselgáncs egy partner igényes sportág, a saját klubon belüli ellenfelek már nem tudnak sok meglepetést tartogatni a társaknak. Ezért született meg a gondolat, hogy kettő hetente Baján találkoznak az egyesületek, hogy egy közös küzdelmi edzésen vegyenek részt.

Hammer Erik, edző, Mogyi Bajai Judo Club

„Mi azt gondoljuk, hogy egy kicsit nehezen indul be az év eleje miatt. Négy-öt egyesület van aki jelen lesz. Én azt gondolom, hogy azért ezt majd próbáljuk bővíteni a környező szerb egyesületekkel, akik közel vannak hozzánk. Illetve az aradi csapatnak fogunk szólni, ők biztos, hogy jönni fognak. És akkor még akik szoktak, a Pécs, a paks az Atomerőmű, Szekszárd, Szatymaz, szegediek szoktak nálunk lenni. Úgyhogy bízom benne, hogy egyre inkább benépesedik majd a csarnok ezeken a küzdelmi edzéseken.”

A közös bemelegítést követően különböző küzdelmi feladatokat végeztek a judokák, mindenki a korosztályának és tudásának megfelelő ellenfelekkel mérte össze az erejét. A régiós edzés már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett és várhatóan az idén is sokan látogatják majd a tréningeket.

Szepesi József, vezetőedző, Gemenc Judo Club

„A tavalyi elnökségi ülésen, a régiós elnökségi ülésen jött egy egy ilyen határozat, hogy minél többet próbáljuk meg összehozni a régión belüli egyesületeket. Küzdelmi edzés folyamán megismerjük más technikáját, úgyhogy én úgy gondolom, hogy nagyon jó.”

A következő régiós edzés várhatóan kettő hét múlva lesz Baján, akkor a mostaninál nagyobb létszámmal számolnak a szervezők.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: