Újabb támogatások érkeznek

  • január 12, 2018
  • Friss Hírek
  • Újabb támogatások érkeznek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Örömhírt kaptak az év végén a térség települései. A Belügyminisztérium ugyanis bejelentette: támogatást kapnak azok a korábban benyújtott pályázatok, melyeket forráshiány miatt elutasítottak az elmúlt hónapok során. A részletekről Zsigó Róbert országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be.

A mostani ciklus célja, hogy a 25 térségi településen a mindennapi életet befolyásoló területeken előrelépések történjenek – hangzott el a sajtótájékoztatón. Zsigó Róbert elmondta: 2017 derekán összesen 66,5 millió forint fejlesztést jelentett be a Belügyminisztérium, melynek köszönhetően Baján, Bátmonostoron, Szeremlén és Dunafalván történtek beruházások. Több település is pályázott, azonban forráshiány miatt ők nem kaptak támogatást. Az év végén azonban jött a jó hír: a korábban sikertelen pályázatoknak is zöld utat adott a minisztérium, melynek köszönhetően tíz térségi település összesen 181 millió forintot kap fejlesztésekre.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője

„A települések nagy rész utakat, járdákat szeretnének felújítani belőle, de van aki óvodát szeretne rendbe hozni, van aki sport fejlesztést szeretne megvalósítani ebből. Tehát azt gondolom, hogy sikeresnek mondhatjuk ebből a szempontból a tavalyi esztendőt, mert az év derekán született döntés, amely kicsit több mint 66 millió forint, illetve ez a 180 millió forint, ez azt jelenti, hogy a tavalyi évben a térség önkormányzatai közül azok, akik pályáztak azok több mint 250 millió forint támogatást kaptak azokra a fejlesztéseikre, ami a mindennapi életünket befolyásolja.”

Zsigó Róbert a Bajai Televízió kérdésére válaszolva elmondta: a mostani jó hírek után biztos benne, hogy a következő polgármesteri fórumon újabb fejlesztési ötletei lesznek a települések vezetőinek és bízik benne, hogy ezek közül majd többnek is sikerül támogatást szerezni a Belügyminisztérium pályázatai segítségével.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: