Mesés rajzok « Bajai TV

Mesés rajzok

  • január 19, 2018
  • Kultúra
  • Mesés rajzok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mesekönyv illusztrációkból nyílt kiállítás a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában. Az intézmény körgalériájában Damó István munkáit láthatják a diákok és az érdeklődők. A képzőművésznek már több egyéni kiállítása is volt a városban, így a munkái nem ismeretlenek az itt élő művészetkedvelők számára.

Ezúttal mesekönyv illusztrációk kaptak helyet a Német Iskola galériájában. Ezek mellett verseskötetekhez készült munkák és bibliai témájú rajzok szerepelnek a kiállításon. A Zelk Zoltán és Móra Ferenc művek mellett az arab meséket külön kiemelte a művész.

Damó István – képzőművész
“Tematikailag ugyanúgy lehet csoportosítani, mint a világirodalom meséit, szerelem, bánat, intrika, jó és a rossz harca, körülbelül ennyi. ”

Sok gyerek az illusztrációk kedvéért, mintsem az olvasás vágyáért veszi kezébe a könyveket, de azért más példák is vannak. A színes rajzok azonban figyelemfelhívóak, színesítik és elmélyítik a történetben az olvasókat.

Kovács Zita – művészettörténész, igazgató, Türr István Múzeum
“Azt gondolom, hogy Damó István mind a két oldalát közelíti, az irodalmi és a néző szempontjából lévő oldalt is. Nagyon értékes irodalmi műveket illusztrál, ótestamentumi történeteket, és szépirodalmi meséket, olyan komolyabb lélegzetvételű könyveket, amelyek, azt gondolom, hogy irodalmi szempontból is értékesek.”

Akihez közel áll a gyermekirodalom, illetve annak képi világa azokat várja főleg a művész a kiállításra, ami február közepéig látogatható a Német Iskolában.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: